Borusan Kültür Sanat sezona hızlı giriyor

Faruk ŞÜYÜN
Faruk ŞÜYÜN ODAK [email protected]

 

Çalışırken eşlik eden bir müzik, özellikle klasik, verimimi artırır, en zor, en çetrefil işi bile daha rahat yapmamı sağlar. İnternet hayatımıza girdiğinden beri, teknolojinin bir "tutsak"ı olarak müziği de internet radyolarından dinlemeye başladım. Klasik müzikseverlere gerçek anlamda hitap edecek bir Türk kanalının olmaması da beni yabancı kanallara mahkûm etti. Neyse ki bu yılın başlarında (17 Ocak) hem göze hem kulağa hitap eden Borusan Klasik yayına başladı ve benim vazgeçilmezlerim arasına katıldı. Bu arada göze dedim, çünkü örneğin Mozart çalarken, onunla ilgili slaytları da ekranda izlemek mümkün oluyor.

Bu satırları yazarken de yine Borusan Klasik'i dinliyorum. 

Karnaval.com içerisinde yer alan kanalda İlhan Usmanbaş'ın "Küçük Gece Müziği" çalıyor. Önümde Borusan Kültür Sanat'ın 2013-14 etkinlikleri. Yeni sezona yine zengin bir program ve yeniliklerle girmeye hazırlanıyorlar. Biliyorsunuz bu sene, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın (BİFO) 15. yılı. Peki neler var programda? (Bu arada "Konser Rehberi" okunmaya başladı. Türkiye'nin dört bir yanında bugün gerçekleştirilecek klasik müzik etkinlikleri sayılıyor. Ardından Sergei Rachmaninoff sırada.)

Programı okumaya devam ediyorum:

10 Ekim'de Güher & Süher Pekinel ile açılacak sezon için klasik müzik dünyasının yıldız solistlerinin vereceği konser ve resitallerin yanı sıra BİFO & Beethoven Festivali ile Rudolf Buchbinder'in Beethoven'in tüm piyano sonatlarını seslendireceği konser dizisinin de aralarında bulunduğu bir program hazırlanmış. BİFO, Roberto Alagna'dan (ülkemize geleceğini geçtiğimiz haftalarda bu köşede yazmıştım) Murray Perahia'ya, Rudolf Buchbinder'den Nicola Benedetti'ye olağanüstü isimlerle aynı sahneyi paylaşacak. Borusan Quartet de Süreyya Operası'ndaki sezon konserlerine devam edecek.
Leyla Gencer anısına her yıl gerçekleştirilen konser bu yıl yine Mart ayında. Sascha Goetzel yönetimindeki Orkestra ve Borusan İstanbul Filarmoni Korosu, Puccini'nin Tosca operasının konser versiyonunu seslendirecek.

BİFO, Nisan ayında Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi'ndeki ilk konserini verecek. Rudolf Buchbinder, Beethoven'ın 3. Piyano Konçertosu'nu seslendirecek. Sonrasında Sascha Goetzel yönetimindeki BİFO ve Cemi'i Can Deliorman yönetimindeki Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu Mozart'ın Requiem'ini yorumlayacak.
Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası sezona 22 Mayıs'ta dünyaca ünlü bir şef olan Alain Altınoğlu ile veda edecek. Ravel'in yapıtlarından bir seçkinin seslendirileceği konserin solisti şefin uzun yıllardır birlikte çalıştığı mezzosoprano Nora Gubisch.

Öte yandan, Borusan Kültür Sanat, önümüzdeki haftalarda 2010 yılından bu yana klasikten çağdaşa, cazdan elektroniğe uzanan bir skalada performanslara ev sahipliği yapan Borusan Müzik Evi binasına taşınacak.  

Yeni sezon konserlerinin biletleri BİFOKART Gold ve BİFOKART Klasik sahiplerine satışa sunuldu. Genel satış ise yarın başlayacak.

Tabii ki konserler bu kadar değil, program geniş. Etkinliklere yıl içinde değineceğiz. Bu arada Borusan Klasik'te Rachmaninoff hâlâ çalıyor ve ben, son sözcükleri yazarken müziğin ritmine uyarak vurduğumu fark ediyorum klavyenin tuşlarına! 

 

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar