Bodrum’da sazlar otizmliler için çalıyor!

Yasemin SALİH
Yasemin SALİH İYİLİK FABRİKASI [email protected]

Doğuş Grubu’nun 2005’te başlattığı Bodrum Müzik Festivali, giderek uluslararası alanda adını daha fazla duyurur oldu. Grubun “Doğuş’tan İyi Bir Gelecek Doğuş ile Gelecek” mottosuyla gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerinden biri olan festival, bu yıl 22-25 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Dünya sanat camiası açısından ünlü isimleri bir araya getirmenin yanı sıra genç yeteneklere fırsat sunmasıyla da önemsenen bu sanat etkinliğinin, Bodrum için de kıymeti büyük. Festivalin dünü ve yarınını konuşmak üzere bir araya geldiğimiz Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nafiz Karadere, projeye başlanırken grubun 360 derece fayda yaklaşımıyla yola çıktığını bu nedenle özellikle vurguluyor. Diyor ki, “Bodrum Müzik Feztivali bizim için çok önemli. Festivalde zaman içinde açılımlar yaptık. Sadece klasik müzik etkinliği olmaktan çıkarıp yelpazeyi genişlettik. Tango gibi türlere de yer verdik. Çünkü hedeflerimiz Doğuş Grubu olarak çok sesli evrensel müziğin yaygınlaşması misyonunun yanında Bodrum’un sanat destinasyonu haline gelmesi. 15 yılda gördük ki bu festival Bodrum’un uluslararası bilinirliği ve turizm gelirlerine önemli katkılarda bulunuyor.”

Bu yıl sponsor yok!

Nafiz Karadere, Doğuş Grubu’nun bankalarla yürüttüğü anlaşma sürecinde bazı sosyal sorumluluk projelerinden çıktığını ancak Bodrum Müzik Festivali, Göbeklitepe, Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası gibi önemli, imza niteliğinde gördükleri projelerin devam edeceğini vurguluyor toplantıda. Bu kapsamda grubun 12 yılda sosyal projelere 400 milyon dolarlık yatırım yapıldığının altını çiziyor. Bu, grubun toplam 8.6 milyar dolarlık yatırımının içinde önemli bir tutarı oluşturuyor. Bu kapsamda Bodrum Müzik Festivali’nin de bir sosyal sorumluluk projeli olarak yıllardır yoluna devam ettiğinin de altını çiziyor Karadere. Festivalin tüm gelirinin Tohum Otizm Vakfı’na aktarıldığını belirterek, şöyle devam ediyor: “Bugüne kadar festival kapsamında yapılan 108 konserde 4 bini aşkın müzisyeni ağırladık. Elde edilen gelirlerle 10 yılda 2 milyon liralık bağış yaptık. Bu kaynak otizmli çocukların eğitimi için kullanıldı. Bu anlamda dünyada sosyal sorumluluk amacıyla yapılan bu çaptaki tek müzik festivali.”

Açılışı yine Fazıl Say yapacak

Festivalin sanat danışmanlığını iki yıldır Tuğçe Tez üstleniyor. Tez aslında Londra merkezli bir sanat yönetimi şirketinde de görev alıyor. Onun öncülüğünde oluşturulan 2019 programında dört gün boyunca, Fazıl Say, Pablo Ferrández, Ksenija Sidorova, Karsu, Elvin Hoxha Ganiyev, Vassilis Varvaresos, Sara Ferrández, Umut Sağlam, Kerem Tunçer, Orkun Pala ve Barok Bostancı’nın kurduğu Quartet Parantez, Faruk Kalaycı, Francesco Tristano, Korhan Futacı, Jess Gillam, Zeynep Özsuca ve Mert Fırat gibi sanatçılar yer alacak. Ayrıca festival Bilkent Senfoni Orkestrası, Olten Filarmoni Orkestrası ve Finlandiya’nın olağanüstü tango yorumlarıyla ünlü armonika grubu Sväng gibi topluluklara da ev sahipliği yapacak. Açılış konserinde sahneye çıkacak olan Fazıl Say’a bu yıl Festival Onur Ödülü de takdim edilecek.

'Ferit Bey bankalarla süreci bizzat kendisi yürütmek istedi'

Geçtiğimiz haftalarda Doğuş Holding’de gerçekleşen yönetim değişikliği hakkında da konuşan Nafiz Karadere, Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’in aynı zamanda CEO görevini de üstlenmesini, “Profesyonellerle aradaki kademeyi kaldırmak” olarak nitelendirdi. Karadere, “Ferit Bey bankalarla yürütülen kredi yapılandırması sürecini bizzat yönetmek istedi. Yeni yapılanmada ipleri eline aldı. Artık şirketler holdinge değil Ferit Bey’e bağlı. Hem şirketleri hem de bankalarla iletişimi bundan sonra birinci elden kendisi yakından takip edecek. Bu bir süreç. Ayrıca bundan sonraki süreçte yaptığımız işleri de medyada daha fazla anlatacağız. Ferit Bey’i bu konuda ikna ettik” ifadelerini kullandı.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar