BES, gençlere iş olanağı sunuyor

Can KANTAR
Can KANTAR SEKTÖRÜN İÇİNDEN cankantar@gmail.com

Üniversite Yerleştirme Sınavı'nın sonuçları açıklanacak. Yüzbinlerce genç şu aralar sonuçları, ardından da yapacağı tercihleri düşünüyor olmalı. Çok yeni meslekler çıktı ve bunlarla ilgili fakülteler ve bölümler açıldı. Enerji sektörü popüler iş olanağı sunan sektörlerin başında yer alıyor. İnternette şöyle bir araştırma yaptım ilginç ve geleceğin yeni mesleklerinin listesine ulaştım.; İnternet pazarlama uzmanları, Anti terör uzmanları, İş terapistleri, Network uzmanları, Web uzmanları, Sürdürülebilir iş modeli uzmanları, Sağlık karantinacıları, Biyoloji ve gen uzmanları, İçerik yaratıcılar, Matematikçiler - simülasyoncular, Holografikerler, Yaşam koçları - gurular, Tasarım guruları Enerji ve kaynak müfettişleri, Ekomanüpülatif çiftçiler ve balıkçılar, Robotik sorunlar avukatlığı, Yapay zeka pazarlamacılığı, Hot-line işletmeciliği. Bunların arasında klasik bir iş yok hepsi yeni….
Gençlerin işe bakış açıları çok önemli. 80'li Yıllar dizisindeki gibi "SSK'lı iş olsun yeter" mantığı mı ? Yoksa hızla kendini geliştirebilen, iyi eğitimli, hırslı, zamanında risk alabilen, kariyer yapmayı kafasına koymuş gençler mi olmalı ? Üretim tamam o olmadan zaten hiç bir şey olmuyor. Ya pazarlama-satış ? Ürettiğin malı satamazsan, ürettiğinin ne anlamı var. Masa başına ya da üretim bandına her zaman kalifiye eleman bulunabilir. Fakat satış pazarlama, zurnanın zırt ettiği nokta bence.
Sigortacılık sektörü ya da daha doğru tanımlamak gerekirse, Bireysel Emeklilik Sektörü gelecekteki potansiyeli ile geleceğin sektörleri arasında. Bireysel Emeklilik Sektörünün satış ve pazarlamasında çalışacak kişilerin de gelecekleri parlak. Devletin direkt katkı payı ile BES büyük bir atılım yapacak. Dünya ortalamalarının çok gerisindeyiz. BES yeni düzenlemeleri ile birlikte potansiyel katılımcılara doğru anlatıldığında kimsenin hayır diyemeyeceği bir sistem. Milyonlarca kişi Bireysel Emeklilik Sistemi'ne girmeyi bekliyor. BES şirketlerinin de bunları katılımcılara doğru anlatarak pazarlayacak elemanlara ihtiyaçları var. Satış ve pazarlamasını yaptığınız şey Devletin desteklediği bir sistem. Yani tencere-tavaya benzemiyor. Saygın bir iş ve sisteme girmeyi düşünen katılımcılara geleceklerini garanti altına almayı vaad ediyor.
Yeni BES düzenlemeleri ile şirketler direkt satış kadrolarına takviye yapmaya, banka üzerinden satış yapılıyorsa oradaki personeli motive etmeye, eğitim vermeye başlayacak. Yeni yeni satış kadroları oluşturmaya, hatta bu kişilere kendi işlerini kurma olanağı da vermeyi amaçlıyorlar. Bu şirketler İstanbul Bilgi Üniversitesi ile iş birliği yapıp gençlere yönelik eğitim ve sertifika programları açıyorlar. Üstelik eğitim ve programların ücretini de BES şirketleri üstleniyor. Fakat öğrendiğim kadarı ile bu sertifika programlarına rağbet azmış. BES saygın bir sektör, siz gençler prestijli bir ürün satışında bulunmak istemez misiniz ? Risk almadan girişimci olmadan yükselebilmek hayal. Bu sektörün  milyonerler kulübü var, neden buraya üye olabilecek satış ve pazarlamacılar arasında Türkiye'den birileri olmasın. İş arayanlara meslek seçeceklere Sigortacılığı öneririm. Bu sektörde yer almak isteyenler İstanbul Bilgi Üniversitesi: 444 0 428 numaralarından bilgi alabilirler. Çalışmak, kariyer yapmak isteyen herkese iş var. Gerek sigorta, gerekse BES sektörünün de civa gibi iyi eğitim almış gençlere ihtiyacı var.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar