Altın 1.735 dolara gidiyor

UZMAN GÖRÜŞÜ
UZMAN GÖRÜŞÜ dunyaweb@dunya.com

 

 

Ozan Batu / İntegral Menkul

1.640 dolar direncini sert bir şekilde kıran altın fiyatlarında yükseliş eğilimi devam ediyor. ABD ekonomisinde kırılganlığın sürdüğüne yönelik kaygılarla kan kaybeden dolara karşılık, değerli madenlere olan talep artarken, bu süreçte altın fiyatlarının da kademeli olarak 1.735 dolara kadar çıkması bekleniyor. Altında 1.735 dolar aynı zamanda kâr satışları için de fırsat olarak kullanılacak.
İntegral Menkul Değerler tarafından yapılan analize göre, altın kısa vadede yükseliş trendini halen koruyor. İntegral Menkul Değerler Analisti Ozan Batu, altının 1.640 dolardaki direnç bölgesini güçlü bir şekilde aştığına ve ABD ekonomisine yönelik kaygıların değerli madenlere olan talebi artırdığına dikkat çekti. Ozan Batu, ABD'de son açıklanan Açık Piyasa İşlemleri Komitesi (FOMC) toplantı tutanaklarında sürdürülebilir ekonominin devamı için yeni bir parasal genişlemeye sıcak bakıldığının belirtildiğini ve bazı kurul üyelerinin ABD ekonomisi hakkında halen kırılganlığın bulunduğu yönündeki açıklamaların ardından doların değer kaybettiğini ve değerli madenlere olan talebin arttığını söyledi. Altın fiyatlarının da buna bağlı olarak 1.640 dolar direncini sert bir şekilde kırdığını söyleyen Batu, kısa vadede halen yükselen bir trend içerisinde hareket ettiğini belirtti.
Geçtiğimiz yılın zirvesi olan 1.917 dolar seviyesinden sert satışların etkili olduğu altın fiyatları bu yıl içerisinde 1.791 dolar seviyesinden de satışlar ile karşılaşmıştı. "Sergilenen son yükseliş sonrası fiyatların düşen trendin uç noktasında olduğunu söyleyebiliriz" diyen Batu, yükselişin devamı halinde 1.682, 1.700, 1.720 ve 1.735 dolardaki önemli direnç seviyelerinin ön plana çıktığını vurguladı. Altın fiyatlarında yükselen üçgen formasyonunun halen devam ettiğini ve formasyondaki hedef seviyelerin ilk etapta 1.700 dolardaki psikolojik seviye olmak üzere, 1.735 dolar olduğunu kaydeden Batu, "Bu dolaylardan altın fiyatlarında kâr satışlarının etkili olabileceğini düşünmekteyiz" dedi.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Euro nereye koşuyor? 03 Ağustos 2017