AKP 4. Olağan Kongresi'nde Sayın Erdoğan ekonomi konusuna az değind

Tevfik GÜNGÖR
Tevfik GÜNGÖR OLAYLARIN İÇİNDEN [email protected]

 

 

Dün Ankara'da AKP 4. Olağan Kongresi'nde beklenen konuşmasını yapan Sayın Erdoğan ekonomi konusuna az değindi.
İki buçuk saatlik konuşmada halka, memura, işçiye ve girişimciye önemli mesajlar vermesi bekleniyordu.
On yılda AKP döneminde yapılan icraatı geniş biçimde  anlatmadı. "Kongre'de dağıtılan kitapta bu konularda bilgi var" dedi.

1) AKP'nin on yıllık icraatı küçümsenecek icraat değildir. Ekonomik ve sosyal onularda önemli gelişmeler sağlandı.


2) Ekonomide şimdilerde bir durgunluk yaşanıyor. Büyük işletmeler ve KOBİ'ler sıkıntıda. Bu işletmelerin sorumluları mesaj bekliyor.

3) Memur, işçi, emekli ve tüm tüketici yarın hakkında bir şeyler öğrenmek istiyor.
Türkiye ekonomisinin bugün sorunları var ama, on yılda dışarıda kredibilitesi arttı. Dünyada geçerli ölçülere göre bütçe açığı,dış borcu küçük. İhracatını artırıyor. Büyüyor. Tek sorunu cari açık ve enflasyon.
Sayın Erdoğan hem başarılarını sıralamak hem de tüketiciye, üreticiye ümit vermek bakımından ekonomide ve sosyal alanda yapılanlara daha geniş yer verebildi.
Örneğin AKP iktidarının sağlık hizmetlerini ve sosyal yardımları halka yaymadaki başarısını anlatabilirdi ki bu icraat çok önemlidir.

Örneğin mahalli idarelerin ve belediyelerin parasal kaynaklarının artırılmasına paralel olarak şehir hizmetlerindeki iyileşmeden söz edebilirdi.

Örneğiz hayvancılığı ve tarımı desteklemek için yapılanları anlatabilirdi
Sayın Erdoğan büyümenin nimetlerine işaret ederken, 2013 ve 2014 yılları için büyüme hedefini düşük ilan etti. İki yıl üst üste yüzde 5 büyüyeceğimizi anlattı.
Başbakan'ın torbasında anlatacağı çok şey vardı. Bunları neden ise kullanmadı.
Başbakan'ın iki buçuk saatlik konuşmasından sonra, konuşmayı TV'den izleyen birkaç girişimciyi arayarak ne mesaj aldıklarını soruşturdum.

"Başbakan iyimser. Her zamanki gibi kendine ve icraatına güveni tam. Ama ekonomide olacaklar hakkında pek açık mesaj alamadık.Aldığımız önemli mesaj önümüzdeki iki yıl büyümenin sınırlı kalacağı oldu" dediler.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
40 yılda ne değişti? 03 Ağustos 2018
Vizyon sahibi olmak 30 Temmuz 2018