Adana Sanayi Odası'nda seçim maratonu sona erdi

Recep ŞENYURT
Recep ŞENYURT DÜNYANIN ENERJİSİ recep.senyurt@dunya.com

 

Adana Türkiye’nin en uzunsürece yayılan  oda seçimlerinden birini yaşadı. Gerek seçim sürecinden yaşanan birtakım uygulamalara gerekse seçim sonuçlarına itirazlar ardı ardına geldi. İlçe Seçim Kurulu’nun vermiş olduğu karara, İl Seçim Kurulu’nda, İl Seçim Kurulu’nun vermiş olduğu karara Yüksek Seçim Kurulu’nda itiraz edildiğine şahitlik ettik. 
Adana’da oda seçimleri ilk defa bu kadar yoğun ilginin ve itirazların olduğu bir süreçle tamamlanmış oldu. Bilindiği gibi kentte oda seçimleri Ticaret Borsası ile başlamıştı. Adana Ticaret Bosası'nda  Muammer Çalışkan bir dönem daha başkan seçilirken, Adana Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer’in aday olmamasından dolayı yarış, Ticaret Odası eski başkanlarından Şaban Baş ile Atilla Menevşe arasında geçmişti. Sonunda  da Atilla Menevşe Adana Ticaret Odası’nın yeni başkanı olmuştu. 

Aynı dönemde  yapılan Adana Sanayi Odası seçimleri, 3 meslek grubunda usulsüzlükler yapıldığı iddiasiyla seçim kurulunca iptal edilip bu gruplarda seçimin 28 haziran tarihinde yapılması kararlaştırıldığı için uzamıştı. Haziran ayının sonunda üç meslek grubunda yapılan seçimlerden sonra nihayet 5 Temmuz 2013 tarihinde Adana Sanayi Odası’nda yönetim seçimi gerçekleştirilebildi. Seçimde 21'e karşı 26 oyla üstünlük sağlayan Zeki Kıvanç Adana Sanayi Odası’nın yeni başkanı seçildi. Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı ise Sunar Mısır Genel Müdürü Hüseyin Nuri Çomu olurken, Oğuz Tekstil Yönetim Kurulu 2'nci Başkanı İsrafil Uçurum’da Meclis Başkan Yardımcısı oldu.

Genelde oda seçimleri özelde ise Adana Sanayi Odası seçimleri Adana için bir kırılma noktası da oldu. Bugüne kadar kendi örgütleri olan odaların seçimlerine bile çok ilgi göstermeyen iş dünyası temsilcileri oldukça etkin bir çalışma içine girerek gerek oda başkanının belirlenmesinde gerek ise bundan sonra kentin geleceği için söyleyecek sözleri olduğunu net bir şekilde ortaya koymuş oldular. 

Yaşanan süreç ve sonuçlarına bakıldığında, Adana iş dünyası temsilcilerinin Adana ile ilgili konularda nezaketen fikri alınan konumdan, sonucu doğrudan etkileyecek bir konuma geldiğini söyleyebiliriz. Adana iş dünyasının etkisini ve gücünü önümüzdeki dönemde yapılacak yerel ve genel seçimlerde daha net olarak göreceğimizi söylemek yanlış olmayacaktır.

Adana’nın tarihsel kırılma noktalarından birini yaşadığı bir dönemde buna öncülük eden bir seçimle Adana Sanayi Odası Başkanı yönetim kurulu Başkanlığı'na seçilen Zeki Kıvanç’ı, Adana Sanayi Odası Yönetim kurulu'nu ve Adana Sanayi Odası Meclis Üyeleri’ni kutluyor, başarılar diliyoruz.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar