30 yıldır bu köşede her gün bir yazım yayımlanıyor

Tevfik GÜNGÖR
Tevfik GÜNGÖR OLAYLARIN İÇİNDEN [email protected]

1981 sonbaharında, Hürriyet Gazetesi Genel  Yayın  Müdürlüğü  görevini  bırakan  Nezih Demirkent, DÜNYA Gazetesi'ni devraldı.

Cağaloğlu’ndaki matbaa binasında bulunan ofisine çağırdı. ”Ekonomi ağırlıklı bir gazete olacak. Sen de yaz” dedi. Çalıştığım işyerinin yönetiminin izin vermemesi nedeniyle yazma imkanım olamadı. Aradan  iki yıl geçti. “Müstear isim ile yazabileceğimi” söyledi. Tevfik Güngör  imzası ile, gazetenin ikinci sayfasında Olayların İçinden başlığı ile  5 Ekim  1983 tarihinde günlük yazı yazmaya başladım.
 
Tam otuz yıldır, hiç ara vermeden aynı gazetede, aynı sütunda yazıyorum. Herhalde bu bir rekordur.
 
Ekonomi yazılarına Türkiye İktisat Gazetesi'nde 1960 yılında başladım.. O tarihte Türkiye İktisat Gazetesi'nin başyazarı Merkez Bankası Müşaviri  (Rahşan Ecevit'in babası)  Namık Zeki Aral idi. Çok muhterem bir kişi idi. Allah rahmet eylesin, kendisinden çok şey öğrendim. Gazetedeki köşem,  DÜNYA'da 
otuz yıldır yazdığıma benzer bir köşe idi... İkinci sayfanın üst köşesi idi....
 
DÜNYA'daki yazılar, benim  yaşamımın  bir parçası... Birşeyler  öğrenmeye  ve  öğrendiklerimi okuyuculara aktarmaya çalışıyorum. Bundan büyük zevk alıyorum.
DÜNYAnın farklı bir okuyucu  profili  var... Ben DÜNYA'da  yazdığım her yazıyı  kimlerin okuyacağını, bu yazıya nasıl tepki göstereceklerini biliyorum. Hangi  okuyucularımın artık beni okumadıklarını, kimlerin beni okumaya  başladıklarını hissediyorum...
 
DÜNYA Gazetesi, yöneticileriyle, çalışanlarıyla bir aile... Yönetimin, çalışanların daha iyiye ulaşma arayışı ve çabası, dinamik, ilgi gören bir  yayın  organının  ortaya  çıkmasına imkân veriyor.

Bir şeyi burada teşekkür ile belirtmek isterim... Otuz yıldır yazıyorum.. Hiçbir yöneticiden, hiçbir yazı için müdahale, uyarı almadım... Gerçek bir fikir hürriyeti  ortamında yazma imkânı buldum... Bu, bir yazar için çok, çok önemli bir şey.

Nezih Demirkent, DÜNYA Gazetesi ile Türkiye'de çok büyük bir  boşluğu  doldurmayı başardı. Medyanın unuttuğu Anadolu ile yakın ilgi kurdu. Bu ilgiyi giderek artırdı, Anadolu'nun her köşesindeki ekonomik faaliyet DÜNYA sütunlarına yansıdı.
Bölge toplantılarıyla bölgelerin sorunları toplu olarak gündeme getirildi. Bölge temsilcilikleri, bölge ekonomisindeki güncel olayları izleme imkânını verdi.
Anadolu'nun sesini duyuran tek ekonomi gazetesi özelliği DÜNYA'yı büyük şehirlerden ve dünyadan koparmadı ve Anadolu haberi ile büyük şehirlerin ve dünyanın haberi dengelenerek verildi.

Büyük sanayiciden küçük esnafa, özel sektör kuruluşları yöneticilerinden kamu personeline kadar her kesimdeki okuyucu bu nedenle DÜNYA'ya ilgi duydu.
Nezih Demirkent’in erken ölümünden sonra Kızı Didem  Demirkent   çalışanların özellikle Osman Arolat’ın desteği ile gazetenin gelişmesini sürdürmeyi  başardı. Hakan Güldağ yönetiminde genç ve dinamik kadro   daha iyinin arayışı içinde.

Böyle bir DÜNYA için  30 yıl her gün  yazmak bir zevk ve bir ayrıcalık.

 

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
40 yılda ne değişti? 03 Ağustos 2018
Vizyon sahibi olmak 30 Temmuz 2018