'Girişimci Havuzu' Gaziantep'e umut veriyor
Geçtiğimiz günlerde TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İbrahim Yetkinşekerci’yi ziyaret ettik. Doğrusu son dönemlerde içinde bulunduğumuz olumsuz gelişmeleri bir kenara atıp gelecek adına umutlandığımız bir sohbet gerçekleştirdik. Güler yüzlü, enerjik, heyecanlı ve yaratıcı Başkan Yetkinşekerci’ye “işleriniz nasıl, mutlu musunuz” dedik. “Dünyadaki, ülkemizdeki olumsuz gelişmelerden dolayı mutsuzuz ama durum böyle diye de karamsarlığa kapılmış değiliz, çalışıyoruz, yeni fikirler ortaya koyarak Gaziantep’te katma değerli işlerin çıkması için uğraşıyoruz” dedi.
Yetkinşekerci bize 185 üyeli Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu'nun şu sıralar “Girişimci Havuzu Projesi”ne hazırlandığını söyledi. Gaziantep ili içerisinde gerçekleştirilecek yeni iş fikirlerini bir araya getirip nitelikli olanlara tarafların ortak kararı ile finanse etmek, melek yatırımcı bulmak ya da teknik danışmanlık sağlamak, onların bu fikirlerini hayata geçirmekte onlara yol göstermek amacıyla yürütülen projenin ilki geçtiğimiz yıl yapılmış ve epey ilgi görmüş. Öyleki 100’ün üzerinde başvuru alınmış. Projenin başarısını gören kurul üyeleri bu yıl daha etkili çalışmaya karar vermiş. Mesela, geçen yıl dereceye girenlerin dışında kalan kayda değer projeleri bu yıl tekrar programa dahil edecek.
Ayrıca projelerin daha ayrıntılı incelenmesi için bir komite kurulmasına karar verilmiş. 15 kişiden oluşan komitenin üyelerine başvurusu yapılan projeler bölüştürülerek daha ayrıntılı incelenmesi sağlanacak. Jüri seçimi üzerinde önemle durduklarını aktaran Yetkinşekerci, Ali Sabancı’nın katılımının netleştiğini aklardı.
“Girişimci Havuzu” dışında “Tecrübe Paylaşımı” toplantıları yaptıklarını ifade eden Yetkinşekerci, bu yıl Simit Sarayı’ndan Haluk Okutur’u, Naksan’dan Cahit Nakıboğlu’nu ağırladıklarını yıl sonuna kadar iki önemli ismi daha ağırlamak istediklerini vurguladı. Yetkinşekerci bu isimlerden birinin de bir aksilik olmazsa Fatih Terim olacağını söyledi. Kurul üyelerine önemli eğitimlerde verdiklerini bildiren Yetkinşekerci eğitimlerin genelde yeni kuşakların iş hayatında başarılı olmasına yönelik seçildiğini söyledi.
Son olarak Gaziantep’in girişimciliğin merkezlerinden özel bir kent olduğunu ancak katma değerli ürün üretiminde olması gereken yerde olmadığınıdile getiren Yetkinşekerci, kendilerinin bu eksikliği gidermek istediğini bildirdi. Ülkemizin olduğu gibi Gaziantep’in de yeni hikâyelere ihtiyacı olduğunu hep söylüyoruz. Gaziantep’in yeni hikâyesini şüphesiz gençler yazacak.
Dünyayı iyi okuyan, eğitimli genç kuşağı sayesinde Gaziantep, günümüzdeki başarısını mutlaka geleceğe de taşıyacaktır.