ETA, yeni nesil taşımacılık ile her yıl iki-üç kat büyüyor
2015 yılını 5 milyon dolar ciro ile kapatan firmanın bu yıl ki öngörüsü ise 12-15 milyon dolar.
GÜLAY SOYDAN PEHLEVAN
BURSA - Yeni nesil taşımacılık modeli olarak 4 yıl önce pazara hızlı bir giriş yapan Elektronik Taşımacılık Ağı (eTA), kısa zamanda 48 bin kamyoncu esnafı ile 6 bin 800'ü aşkın yük sahibi KOBİ'ye hizmet verir hale geldi. 2015 yılını 5 milyon dolar ciro ile kapatan firmanın bu yıl ki öngörüsü ise 12-15 milyon dolar.
Borusan Holding şirketlerinden yeni nesil taşımacılık modeli eTA'nın Genel Müdürü Hamdi Erçelik, işe SMS atarak başladıklarını ve mobil teknolojilerin gelişmesiyle hizmet sürecini teknoloji ile bütünleştirdiklerini söyledi. Yeni nesil taşımacılık modeli olarak 4 yıl önce pazara giriş yaptıklarını anımsatan Erçelik, "Kısa zamanda 48 bin kamyoncu esnafı ve 6 bin 800'ü aşkın yük sahibi KOBİ'ye hizmet verir hale geldik. Aylık yüzde 10-15 oranında büyümemiz var. Bu her yıl iki-üç katlık ciro artışı anlamına geliyor. 2015 yılını 5 milyon dolar civarında kapattık. Bu yılı 12-15 milyon dolar civarında kapatmayı öngörüyoruz. 20 milyon dolar hedeflemiştik ancak yılın ikinci yarısındaki konjonktür tüm ekonomiyi etkiledi. Bu sebeple ciro hedefimizi revize ettik ancak yine de agresif bir şekilde büyüyoruz. Aylık yüzde 10'luk büyümeyi devam ettireceğiz" dedi. Erçelik, 2017 yılında yine iki-üç katlık büyüme oranlarına gelecekleri öngörüsünde bulunarak, şirket cirosunu hızlı bir şekilde 100 milyon dolar seviyesine getirmeyi planladıklarını vurguladı.
‘Dünyanın ilk elektronik taşımacılık şirketiyiz'
eTA'yı rakiplerinden ayıran en büyük özelliğin SMS ile teknolojiyi aynı anda hizmet olarak sunabilmeleri olduğunun altını çizen Hamdi Erçelik, "Bu özelliğimiz ile dünyanın ilk elektronik taşımacılık şirketi oluyoruz. Nakliye sektörüne inovatif bir hizmet üretiyoruz. Sektörü dijitalleştirerek aracıları ortadan kaldırıyor ve bu sayede KOBİ'ler ile kamyoncuların maliyetlerini düşürüyoruz" şeklinde konuştu. Yük sahibi KOBİ ve kamyoncu esnafını buluşturan platformlarında her iki tarafa da hızlı teklif oluşturan özel bir teknolojik sistem geliştirdiklerini vurgulayan Erçelik, "Etasimacilik.com üzerinden sorgulama yapıldığı anda 2 dakikada en uygun fiyat teklifini hazırlıyoruz. Verilen fiyat KOBİ için en uygun düşük, kamyoncu esnafı için ise en uygun yüksek fiyatı öngörüyor" dedi. Erçelik, ayrıca bugüne kadar ağırlıklı teknolojik alt yapı olmak üzere 5 milyon dolarlık yatırım yaptıklarına da değindi.