Türkiye'nin girişimci kadınları Hindistan'da fırsat arıyor

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu üyesi iş kadınları, Hindistan pazarına girmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YENİ DELHİ - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu üyesi iş kadınları, geçen yıl gerçekleştirdikleri Mısır ziyaretinin ardından, bu defa Hindistan'da iş fırsatı arıyor. Kadın girişimciler, sektörel iş görüşmeleriyle Hindistan pazarını yakından tanıma fırsatı bulacak.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ve Hindistan iş dünyası arasında, sektörel iş görüşmelerini de kapsayan toplantı, Yeni Delhi'de başladı.
Toplantının açılışında konuşan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Bilecik İl Başkanı Zuhal Mansfield, Hindistan ile Türkiye'nin ticaretinin yeni olmadığını ifade etti.
Hindistan'ın bugün 1,2 milyar nüfusa sahip, 4 trilyon dolarlık dev bir ekonomi olduğunu belirten Mansfield, "En güzel tarafı dünya ülkeleri borç içindeyken Hindistan Türkiye gibi en az riskli ülkeler arasında yer alıyor" değerlendirmesini yaptı.

Ülkeye son yıllarda önemli büyüklükte yabancı sermaye girdiğini söyleyen Mansfield, şöyle devam etti:
"Diğer taraftan 1 trilyon dolarlık ekonomisiyle, 75 milyonluk genç ve dinamik nüfusuyla, dünyanın en büyük 17. ekonomisi olan Türkiye var. Artık trilyonların konuşulduğu bu ekonomilerde, farklı açılardan bakıp farklı ticari imkanları yakalama zamanı. Biz kadınlar buradayız. Türkiye Hindistan için stratejik ortak, aynı zamanda şimdi Türkiye olarak daha farklı bir konumdayız. Türkiye'nin Avrasya'da, Kuzey Afrika'da, Avrupa'da ve Ortadoğu'da çok müthiş pazarları var. Şu anda Hindistanlı dev firmalar Türkiye'de faaliyet gösteriyorlar. Diğer firmaları da Türkiye'ye yatırımcı olmaya çağırıyorum. Bu dev pazara, Türkiye üzerinden çok rahat ulaşabilirsiniz.
Buradaki arkadaşlara Türkiye'den bir selam getirdim. Dünya devleri arasında bugün 32 Türk inşaat firması dünyada bir marka. Yaklaşık 70 ülkede 140 milyar dolarlık 3 bin projeyi hayata geçirdiler. Şimdi de Hindistan'ın alt yapısına ve diğer tüm projelerine talipler. Size onların selamını getirdim."

Mansfield, Türk kadının gücünü göstermek için Hindistan'da olduklarını söyledi.


 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir