Tuncay Yıldırım: Biz yoksak siz de yoksunuz

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Tuncay Yıldırım, bulamadıkları finansmana erişim yollarının şimdi de dedikodularla tıkanmaya başladığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Son yıllarda üyelerini en çok yoran konulardan birinin finansmana erişim oldu­ğuna ifade eden Gaziantep Tica­ret Odası (GTO) Yönetim Kuru­lu Başkanı M. Tuncay Yıldırım, temmuz ayı olağan meclis top­lantısında yaptığı konuşmada fi­nans sektörüne seslenerek, “Biz yoksak siz de yoksunuz” uyarı­sında bulundu.

Başkan Yıldırım, maliyeti çok yüksek olduğu halde yine de bu­lamadıkları finansmana erişim yollarının şimdi de dedikodular­la tıkanmaya başladığını söyle­di.

Dedikodulara bakarak hare­ket edilmemesi, sektörlerin ve firmaların yanında durulma­ya devam edilmesinin önemine değinen Yıldırım şunları aktar­dı: “Bu konuya TOBB Başkanı­mız Sayın Hisarcıklıoğlu da dik­kat çekti. Firmalarla ilgili ‘zorda­lar, batıyorlar’ gibi dedikodular çıkarmanın alçaklık, ahlaksızlık, ülkemize ve ekonomimize iha­net olduğunu dile getirdi.

Ben de meclisimizdeki finans sektörü temsilcilerimiz aracılığıyla tüm banka ve finans şirketlerine ses­lenmek istiyorum: Reel sektör ve finans sektörü birbirinin tamam­layıcısıdır. Biz yoksak siz de yok­sunuz, siz olmazsanız biz de yo­kuz… Dedikodulara bakarak ha­reket etmeyin, sektörlerimizin ve firmalarımızın yanında durmaya devam edin.”

“Gelişmeler ne yazık ki daha da yorulacağımızın sinyalini veriyor”

İsrail’in Haniye suikastıyla il­gili konuşan ve “Çok yorgunuz ama gelişmeler ne yazık ki da­ha da yorulacağımızın sinyalini veriyor.” diyen Yıldırım, “İsra­il’in, Hamas Siyasi Büro Şefi İs­mail Haniye’yi şehit etmesi hem de bunu İran’da yapması zaten gergin olan bölgedeki tansiyo­nu daha da yükseltti. Hiç şüp­hesiz bu olayın, siyasi ve ekono­mik sonuçları olacaktır…

Petrol ve dolardaki yükselişle piyasa­lardaki ilk yansımaları görmeye başladık bile. Tüm dünyanın en­dişe duyduğu bölgesel bir savaş başlamadan bir an önce bölgede ateşkesin sağlanmasını temen­ni ediyorum” ifadelerini kullan­dı.

 “Hedefimiz, karbon ayak izi en düşük Oda olmak”

 GTO Yönetim Kurulu Başka­nı Tuncay Yıldırım, yeni dün­ya düzeninin 'Yeşil ve Dijital' olmasının planlandığını ve en önemli ticaret ortakların­dan Avrupa Birliği için bu iki konunun öncelikli olduğunu belirterek GTO olarak ana he­deflerinden birinin de üyele­riyle birlikte bu sürece ayak uydurmak olduğunu vurgula­dı.

Sınırda Karbon Düzenle­me Mekanizmasına geçişin 1 Ekim 2023’te başladığını ve 2026 Ocak ayında vergilen­dirme sürecinin başlayacağı­nı söyleyen Yıldırım, “TEPAV tarafından yapılan çalışmaya göre Türkiye, bu düzenleme­den Çin ve Rusya’nın ardından en fazla etkilenecek üçüncü ülke…

Bu çalışma aynı zaman­da ülkemizdeki her 4 şirketten yalnızca 1’inin karbon ayak izi hesabı yapabildiğini ortaya koyuyor. Bu sonuçlar firma­larımızın bu sürece adapte olabilmeleri için uzun bir yo­lumuz olduğunu gösteriyor. Ana hedefimiz karbon ayak izi en düşük Oda olmak…” dedi.