Ziraat Bankası'ndan 1.489 milyar lira net kâr

Üçüncü çeyrekte yaklaşık 1,5 milyar lira kâr açıklayan Ziraat Bankası, sermaye karlılığını geliştirmek için çalışacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ziraat Bankası, 2011 yılı 3. çeyrekte 1 milyar 489 milyon lira net kar açıkladı.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, yazılı açıklamasında bankanın bu yılın 3. çeyrek ve 9 ayına ilişkin sonuçları hakkında bilgi verdi.

Aydın, üçüncü çeyrekte nakdi kredilerde yüzde 3 artış ve menkul kıymetler portföyünde yüzde 5 daralma sonucunda toplam aktiflerinde yüzde 3 küçülme ile dengeli bir bilanço yönetimini tercih ettiklerini, bu şekilde bilanço optimizasyonunu hedeflediklerini ifade etti.

Dokuz aylık dönemde kur etkisi hariç yıllık yüzde 25 kredi büyüme hedefi ile uyumlu olarak toplam nakdi kredi stokunda yüzde 20,1 büyüme kaydettiklerini belirten Aydın, "Nakdi kredilerdeki büyümemiz sektör ortalamasının altında olmasına karşın ana misyonumuz olan tarım ve tarıma dayalı sanayiye destek vermeye en yüksek kredi büyümesini bu sektörde gerçekleştirerek devam ettik. dedi.

"Karlılık, özkaynak yönetiminde önemli bir husus"

Ziraat Bankası'nın ana yönetim stratejisi olan sürdürülebilir karlılık ve verimlilik içinde büyümeyi hedeflediğini dile getiren Aydın, açıklamasında şunları kaydetti:

"Net karımız, Eylül sonu itibariyle 1 milyar 489 milyon lira olarak gerçekleşmiştir. Karlılık, özkaynak yönetiminde önemli bir husustur. Özellikle yüzde 15 seviyelerinde olan sermaye karlılığımızı geliştirmek önümüzdeki önemli gündem maddeleri arasında yer almaktadır. Sürdürülebilir özkaynak büyümesini sağlıklı aktif büyümesinin bir gereği olarak görüyoruz. 2010 sonu itibariyle yüzde 4,3 olan net faiz marjımız, Eylül sonu itibariyle yüzde 3,6 olarak gerçekleşmiştir. Net faiz marjının yanı sıra bankanın karlılığında önemli bir rol oynayan faiz dışı gelir/gider yönetiminde önemli iyileştirmelerin yapılmasına yönelik çalışmalarımız devam etmektedir."

Bu konularda ilginizi çekebilir