Yüz binler CHP mitinginde buluştu

Kemal Kılıçdaroğlu kürsüye eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte çıkarak halkı selamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Zeytinburnu'ndaki Kazlıçeşme Meydanı'nı bugün CHP'lilerle doldu, taştı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Büyük İstanbul Mitingi'nde "Hedef Kazlıçeşme'de 1 milyon kişi demiştiniz ve 1 milyon kişi hedefi gerçekleşti. Emek verenlere gelenlere, dinleyenlere şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Mitingden saatler önce toplanan CHP'lilere seslenen Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın eleştirilerine yanıt verdi. The Economist'te yayınlanan 'CHP'ye oy verin' yazısının ardında İsrail'in olduğunu savunan Erdoğan'ın kendisini İsrail'in desteklediğini ve İsrail yanlısı olmakla suçladığını belirten Kılıçdaroğlu, "Bugün Adana'da konuşmuş ben İsrail yanlısıymışım. Sözde ben İsrail'e destekliyormuşum. Şu Büyük Ortadoğu Projesinin Başkanı bu değil miydi. Gidip Amerika'da Yahudi ödülünü alan nasıl oluyor da kaplan kesiliyor. Merak etmeyin dişlerini sökeceğim onun.  Irak'ta kadınlara tecavüz edilirken ABD askerlerine başarı dileyen o değil miydi? Niye bindirmedin milletvekillerini o zaman Mavi Marmara gemisine? Çünkü onun vekillerinin canı tatlı" diye konuştu.

Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir Başbakan şirket kurdu

İntibak yasası vaatlerine de değinen Kılıçdaroğlu, "Bugün Recep Bey ilginç bir şey daha söylemiş. Demiş ki 'İntibak yasasını çıkaracağım.' Ben söylüyorum ya beni takip edecek. Recep Bey sen bana yetişemezsin. Deseniz ki 'intibak' ne? Der ki 'istibdat'. Çünkü o baskıdan anlar. Recep Bey emeklinin halinden anlar mı? 2004'te Recep Bey bir gazeteciye 'Aldığım emekli aylığı ile geçinemiyorum. O yüzden şirket kurdum.' Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir Başbakan başbakanlığı sırasında şirket kurdu" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir