Yuvarlak masada Türkiye konuşulacak
DÜNYA'nın basın sponsorluğunu yaptığı toplantı 4 Kasım'da gerçekleşiyor.
İSTANBUL - The Economist tarafından düzenlenen ve DÜNYA Gazetesi'nin de basın sponsorluğunu yaptığı "Değişim sürecinde Türkiye - Türk Hükümetiyle 18. Yuvarlak Masa Toplantısı" 4 Kasım'da Çırağan Palace Kempinski'de gerçekleşiyor.
Sadece iş fırsatlarının değil, aynı zamanda Türkiye'deki toplumsak ve siyasal dönüşümün de tartışılacağı toplantıda, Türkiye'nin yükselme şansı nedir?; Ülkenin ve şirketlerin geleceğini biçimlendirecek zorlu konuların nasıl ele alınmalı?; İş dünyası için stratejik bir bölgesel merkez olarak değerlendirilen Türkiye'nin bu potansiyelini hayata geçirebilecek mi?; Türkiye'nin nereye doğru ilerliyor?; Türkiye'nin inovasyon potansiyeli nedir?; Türkiye ve AB; Türkiye'nin büyümesini sürdürülebilir kılmak gibi konular masaya yatırılacak.
Ekonomi Bakanı Ali Babacan, Avrupa Birliği'nden Sorumlu Bakan ve Baş Müzakereci Egemen Bağış, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yanı sıra, Avrupa Yatırım Bankası Başkan Yardımcısı Dr. Mathias Kollatz-Ahnen, Brightwell Holding Başkanı Alphan Manas, Petrol Ofisi Başkanı Hanzade Doğan Boyner, TAV Başkan ve CEO'su Mustafa Sani Şener, Türk Havayollatı CEO'su Temel Kotil, Western Union Başkanı ve CEO'su Hikmet Şimşek'in aralarında bulunduğu hükümet ve iş dünyasının üst düzey temsilcilerinin katılacağı toplantı, The Economist Dergisi Avrupa Editörü John Peet'in başkanlığında gerçekleşecek.
Toplantıda tartışılacak başlıklardan bazıları şöyle:
* Türkiye son on yılda çarpıcı bir değişim yaşadı. Bu değişim önümüzdeki on yılda nasıl olacak?
* Türkiye modernizayonu mu kucaklayacak, yoksa kutuplaşma siyasetinde mi sıkışıp kalacak?
* Türk sanayisinin güçlü ve zayıf yönleri neler? Hangi sektörler başarılı olmaya daha yatkın? Türk iş adamları bir sonraki hükümetlerinden ne istiyorlar?
* Türk sanayisinin karşısındaki en zorlayıcı fırsatlar neler? Ortadan kaldırılması gereken en büyük engeller neler?
* Türkiye seçimlere doğru giderken, hükümet ekonomik büyümeyi kısa ve uzun vadede desteklemek için ne yapıyor?
* İş dünyası Türkiye'nin dünyayla, özellikle de büyüme kutupları olan Çin ve Hindistan'la, ilişkilerinin yeniden tanımlanmasından nasıl kazanç sağlayabilir?
* AB'ye katılım görüşmeleriyle ilgili belirsizlik sürerken, Ankara-Brüksel ilişkilerini gelecekte ne bekliyor ve bu, iş dünyası için ne ifade ediyor?