Yurtiçi piyasa haftaya stresli başladı

İMKB, güne 995 puan düşüşle 54.237 puandan başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İspanya'nın kredi notunun düşürülmesi ve İsrail'le ilgili olumsuz hava İMKB'de satış baskısı yarattı. Endeks 995 puan ve yüzde 1.80 değer düşüşle 54.237 puandan açıldı.

Fitch'in cuma akşamı İspanya'nın kredi notunu aşağı çekmesi Euro Bölgesi ekonomilerine ilişkin endişeleri artırırken, ABD piyasalarının da değer kaybetmesine neden oldu.

Cuma günü Moody’s haberi ile moral bulan İMKB, Avrupa cephesinden gelen olumsuz hava ve İsrail‘in Türk gemisine saldırısı ile yeni haftaya sert düşüşle başladı. Güne 995 puan düşüşle 54.237 puandan başlayan borsa en düşük 53.907 puanı gördü. İMKB-100, saat 10:15 itibariyle 54.371 (-862) puanda yer alıyor. İşlem hacmi 291 milyon TL

Yurtiçinde açıklanan veriler arasında dış ticaret açığı nisanda 5.4 milyar dolar; Ocak-Nisanda ise açık 17.6 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.

Yurtdışında ise bu hafta ABD'de cuma günü açıklanacak işsizlik verilerini takip edecek. ABD borsaları bugün Memorial Day nedeniyle kapalı olacak. Ayrıca, İngiltere ve İsviçre piyasaları da bugün kapalı olacak.

Euro/Dolar şu sıra 1.2287 seviyesinde yer alırken, Dolar/TL'de en iyi alış/satış 1.5745/1.5770 düzeyinde.

Diğer yandan 25 Ocak 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 9.05 ile cuma günkü seviyenin üzerinde yer alıyor. Gösterge faiz cuma günü yüzde 8.97 seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir