Yumuşak iniş sürecine girdik

Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye'nin güçlü bir toparlanma sürecine girdiğini kaydederek "Kasım ayından bu yana cari açık daraldı" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
MARDİN - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,Kasım ayından bu yana cari açığın daraldığını, Türkiye ekonomisinin yumuşak iniş sürecine girdiğini söyledi.
Maliye Bakanı Mehmet  Şimşek, 2012 yılı Vergilendirme Toplantısında, yaptığı konuşmada, tahsilat hedeflerinin il il takip edileceğini ve bunun yeni bir yaklaşım olduğunu kaydetti. 
Geçmişten kalan bazı alacakların bulunduğunu hatırlatan Şimşek, bu alacaklara ilişkin hedefler verileceğini söyledi ve "Kimisine yüzde 30, kimisine yüzde 20 ama ortalama yüzde 24'lük bir performans bekliyoruz. Bu konunun takipçisi olacağız" dedi. 
Şimşek, vergi tahakkukunda da yüzde 90'ın üzerinde oranlar istediklerini belirterek, yüzde 90-92'nin altına düşen vergi dairelerinin yakın incelemeye alınacağını ve performans zayıflığının nereden kaynaklandığının araştırılacağını söyledi.
Bakan Şimşek, denetimde çok önemli düzenlemeler yapıldığını, ancak, kağıt üzerinde yönetmeliklerin önemi olmadığını belirterek, "Onlara ruhu siz vereceksiniz. Bu yönetmeliklerin, kağıt üzerinde kalmaması bizim için çok önemli" dedi.
Şimşek, şöyle devam etti:
"Mükellefleri ikna etmek için çaba göstermemiz lazım, icra en son yöntem. Diğer kanallar, özellikle gönüllük, uyum, diyalog çok önemli.
Bizim yaptığımız iş çok önemli, eğer biz memleketin gelirlerini artırabilirsek, herkesten kazandığı oranda makul düzeyde bir gelir elde edebilirsek, kamu harcamalarını sağlıklı vergi gelirleriyle büyük ölçüde finanse edebilirsek, o zaman bu memleket alır başını gider. Sizler de buna katkıda bulunduğunuz için büyük bir sevap işlemiş olursunuz."
Biraz, frene bastık
Türkiye'nin güçlü bir toparlanma sürecine girdiğini kaydeden Şimşek, Kasım ayından bu yana cari açığın daraldığını, Türkiye ekonomisinin yumuşak iniş sürecine girdiğini söyledi. 
Bakan Şimşek, yurt içindeki öncü göstergelere bakıldığında, iç talepteki yavaşlamanın açıkça görüldüğünü, biraz frene basıldığını kaydetti. Şimşek, dış şoklara karşı manevra alanının bulunduğunu da ifade etti. 
Bu konularda ilginizi çekebilir