Yeni Teşvik Sistemi tamam

Maliye Bakanı Şimşek, Yeni Teşvik Sistemi ile ilgili teknik çalışmanın, seçenekli haliyle Ekonomi Koordinasyon Kurulunda tamamlanmış durumda olduğunu bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Yeni Teşvik Sistemi ile ilgili teknik çalışmanın, seçenekli haliyle Ekonomi Koordinasyon Kurulunda (EKK) tamamlanmış durumda olduğunu bildirdi.

Bakan Şimşek, "Yeni Teşvik Sistemine yönelik çalışma, Sayın Başbakanımıza, Bakanlar Kuruluna sunulduktan ve nihai şekli verildikten sonra kamuoyu ile paylaşılabilir. Şu anda, o süreçteyiz" dedi.

Yeni Teşvik Sistemiyle hedefin, bölgesel kalkınmışlık farklarını azaltmak, cari açığı azaltmak ve ülkenin kaynaklarının, doğru yatırım alanlarına tahsisini teşvik etmek olduğunu belirten Şimşek, "Bunların tamamı gözetilecek" dedi.

Vergi tabana yayılacak

Gelir Vergisi Reformunu, yılın ilk yarısında son şeklini vererek, Meclise sunmayı hedeflediklerini belirten Şimşek, bu çerçevede, mevzuatın basitleştirileceğini, kolaylaştırılacağını ve vergiyi tabana yayacak şekilde sistem değişikliğine gidileceğini dile getirdi.

(AA)

 

Bu konularda ilginizi çekebilir