Yeni KOSGEB sadece para dağıtmıyor
KOSGEB Başkanı Kaplan, kalıcı destekler sağlayarak dünya ile rekabet etmelerinin önünü açan bir kurum haline geldiklerini söyledi.
UŞAK - Başbakanlık Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Mustafa Kaplan, kurumun yeniden yapılanarak, sadece para dağıtan değil, işletmelere rehberlik eden, kalıcı destekler sağlayarak dünya ile rekabet etmelerinin önünü açan bir kurum haline geldiğini söyledi.
Kaplan, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "KOSGEB Destekleri Bilgilendirme Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, 150 bin işletmeye 7 milyar lira tutarında katkı sağlandığını, Başbakanlık Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB), yeni bir anlayışla destekleme programlarını çeşitlendirdiğini belirtti.
KOSGEB, eski KOSGEB değil
Kurumun yeniden yapılanmayla birlikte sadece para dağıtan bir anlayıştan uzaklaştığını ifade eden Kaplan, şunları kaydetti:
" KOSGEB, eski KOSGEB değil. Yeni KOSGEB sadece para dağıtmıyor, işletmelere rehberlik ediyor, onlara kalıcı destekler sağlayarak dünyayla rekabet etmelerinin önünü açıyor. Sıcak para her zaman tatlı, ancak kalıcı anlamda fayda sağlamak önemli. Bizler dünyayla yarışırken işletmelerimizin dünyayla yarışmasına ön ayak olmak istedik. Ülkemizde 3,4 milyon KOBİ var. KOSGEB artık imalat işletmelerinin yanı sıra hizmet ve ticaret işletmelerine de destek veriyor. Bu düzenleme KOSGEB'in kurulması kadar önemli. KOSGEB 20 yıl önce kuruldu. O yılların vizyonu ile kurulan KOSGEB'i, 2011'de kuruluş vizyonunun dışında çağdaşlaştırdık. Dünyada organizasyon faaliyetleri artıyor. Biz de buna ayak uydurmak zorundayız"
Nitelikli KOBİ'lere nitelikli destek
Kaplan, işletmelerin rekabet gücünü artıracak nitelikli projeler üretmeleri halinde KOSGEB'den daha yüksek oranlarda destekleme alabileceğine işaret ederek, "Nitelikli KOBİ'lere, nitelikli projelere, nitelikli destekler veriyoruz" dedi.
Kaplan, KOSGEB olarak çağdaş destekleme modelleri ürettiklerini, artık standart desteklemeler yerine KOBİ'lerin ihtiyaçlarına yönelik destekleme modelleri uyguladıklarını vurguladı.