Yemekten sonra 3'lü görüşme

Cumhurbaşkanı Gül, YAŞ üyelerine verdiği yemeğin ardından Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ ile kısa bir görüşme yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YAŞ toplantısı ve bu çerçevede yapılan görüşmelerle ilgili olarak, ''Her şey gayet normal şekilde'' dedi. Gül, YAŞ üyeleri onuruna verdiği öğle yemeğinin ardından Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ ile 3'lü özel bir görüşme yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile diğer şura üyelerinin katıldığı Cumhurbaşkanlığı Konutu'ndaki öğle yemeği saat 14.45'e kadar sürdü.

Yemeğin ardından kuvvet komutanlarının ve diğer YAŞ üyelerinin Cumhurbaşkanlığı Konutu'ndan ayrılmasından sonra Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve Orgeneral Başbuğ'la görüştü. Görüşme yaklaşık bir saat 15 dakika sürdü.

Görüşmenin ardından önce Başbakan Erdoğan konuttan ayrıldı. Orgeneral Başbuğ ise Erdoğan'dan yaklaşık 5 dakika sonra Cumhurbaşkanlığı konutundan ayrıldı.

Son değerlendirme

Gül, Gambiya Büyükelçisi Gibril Joof'u, güven mektubunu sunmak üzere kabul etti. Kabulün ardından, Gül, bir gazetecinin ''YAŞ toplantısı, bugün yapılan görüşmeler ve terfilere ilişkin çekinceleri olduğu'' iddiaları konusundaki sorusunu, ''Hayır, bunlar ayrı şeyler. Yüksek Askeri Şura normal toplantısını yapıyor. Biz de Sayın Başbakan ve Sayın Genelkurmay Başkanı ile biraz önce kendi aramızda son bir değerlendirmemizi yaptık. Herşey gayet normal şekilde'' diye yanıtladı.

Kararların yarın Cumhurbaşkanı'na sunulması bekleniyor

Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) üçüncü gün çalışmaları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında başladı.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki şura toplantısında, terfi sırasında bulunan general, amiral ve albayların bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ele alınıyor.

Disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ayrılacak personelin durumu da toplantıda değerlendiriliyor. Şurada, TSK'yı ilgilendiren diğer konular da görüşülüyor.

YAŞ toplantısında alınan kararların yarın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulduktan sonra kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir