Yazıcı'dan yanıt gecikmedi

Yazıcı, Kılıçdaroğlu’nun "Sivas Davası'nda karşıma Yazıcı çıktı" sözleri için "Bir avukatın bir sanığı savunması ayrıdır, o olayı övmesi ayrıdır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Sivas olaylarına baktım, karşıma Hayati Yazıcı çıktı" sözlerine karşılık, "Savunmayı ayıplamak hiç kimsenin hakkı ve haddi de değil. Bir avukatın bir sanığı savunması ayrıdır, o olayı övmesi, o olayın vuku bulmasından haz duyup duymaması ayrı bir konudur. Hiç kimse, Sivas'ta gerçekleşmiş o vahim olayı övemez. Hepimiz lanetledik, lanetliyoruz" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, kendisiyle ilgili, "Sivas olaylarına baktım, karşıma Hayati Yazıcı çıktı" şeklindeki açıklamasına bir anlam veremediğini ifade eden Bakan Yazıcı, şunları söyledi:

"Başbakanımızın orada verdiği örnek, 'Gitsin Kahramanmaraş'a baksın' derken Maraş olaylarının arkasına gitsin, 'Sivas'a baksın' derken Sivas olaylarını kastediyor. 'Danıştay 2. daireye gitsin, baksın' derken 2. Dairede bu örgütle bağlantılı olanların gerçekleştirdiği olaydan söz ediyor. Ama anlıyorum ki Sayın Kılıçdaroğlu, bunu da iyi anlamamış. Bakın avukatlık mesleği önemli bir meslektir. Bizim hukukumuzda da bütün dünyada da böyledir. Yargılama üç ayaklıdır.

İddia ayağı, savunma ayağı ve hüküm ayağı vardır. Savunmayı ayıplamak hiç kimsenin hakkı ve haddi de değil. Her sanığın hukuk devletinin geçerli olduğu yerde savunma bulundurma hakkı var. Her avukatın da mesleğini özgünce ifade etme yetkisi vardır. Bir avukatın bir sanığı savunması ayrıdır, o olayı övmesi, o olayın vuku bulmasından haz duyup duymaması ayrı bir konudur. Hiç kimse, Sivas'ta gerçekleşmiş o vahim olayı övemez. Hepimiz lanetledik, lanetliyoruz."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir