'Yarısı Bizden' kampanyasında süre kısıtlaması kaldırıldı

Son dakika gelişmesi... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm sürecine destek vermesi için başlatılan Yarısı Bizden kampanyasında yeni aşamaya geçildiğini duyurdu. Buna göre artık başvurularda tarih kısıtlaması olmayacak.

Haber Merkezi
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hükümet, kentsel dönüşümü hızlandırmak için geçen yıl Yarısı Bizden Kampanyası'yla vatandaşlara maddi destekle bulunmaya başladı. İstanbul'u kapsayan uygulamada bir konut için 700 bin lira hibe, 700 bin lira kredi ve diğer her konut için 1 milyon 400 bin lira kredi veriliyor. 1 Nisan 2023'ten önce yeni yapıya ilişkin yapı ruhsatı alınmış ise kampanyadan faydalanılamıyor.

'600 bin konut saniyeler içinde yıkılabilir'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bağcılar Belediyesi açılan Bağcılar Millet Bahçesi'nin açılışındaki konuşmasında Yarısı Bizden Kampanyası'na ve İstanbul'daki yapı stoğuna değindi.

Kurum, İstanbul’daki toplam ev sayısının 5’te birine karşılık gelen 1,5 milyon evin sağlıksız durumda olduğunu, 2,5 milyon insanın yaşadığı 600 bin konutun ise depremde saniyeler içinde yıkılacak durumda bulunduğunu ifade etti.

1.2 milyon başvuru

Bakan Kurum, Yarısı Bizden Kampanyası'ndaki yeni dönemi de duyurdu: "Yarısı Bizden Kampanyamızda, 2,5 ayda tam 1 milyon 225 bin bağımsız bölüme ilişkin başvuru aldık. Projelerimizi, vatandaşımızla el ele vererek bitiriyoruz. Şimdi inşallah, vatandaşımızın ihtiyaç duyduğu bazı iyileştirmeleri yapıyoruz, Yarısı Bizden’de yeni başvuru dönemini başlatıyoruz. Artık ‘Yarısı Bizden’ tarih kısıtlamasını kaldırıyoruz, 39 ilçemizde, vatandaşımızın süresiz başvuru yapmasının önünü açıyoruz. Yine, yeni üretilecek projelerde, otopark ve sığınak alanlarını proje metrekaresinin dışında tutuyoruz. Hiçbir kardeşimizin, hak kaybı yaşamasına izin vermiyoruz. Yüklenici firmalarımız için de bir iyileştirme yapıyor; işe başladıkları anda sözleşme bedelinin yüzde 30’unu hemen ödüyoruz. İnşallah bu kararlarla; Yarısı Bizden kampanyası; daha da hızlanacak, el birliğiyle İstanbul’umuzu en kısa sürede depreme hazır hale getireceğiz."