Yapı Kredi'den yeni anapara garantili fon

Banka, yatırımcılara yüksek getiri sağlamayı hedefleyen B Tipi Yüzde 100 Anapara Garantili TL Trend Alt Fonu için talep toplanmaya başlayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yapı Kredi'nin, yatırımcılara, anapara kayıp riski olmadan yüksek getiri potansiyeline sahip bir anapara garantili fon daha sunduğu bildirildi.

Yapı Kredi'den yapılan açıklamada, ABD Doları/TL kurunun belirlenen yatırım dönemi süresince düşeceğini öngören yatırımcılara yüksek getiri sağlamayı hedefleyen B Tipi Yüzde 100 Anapara Garantili TL Trend Alt Fonu için talep toplanmaya başlanacağı belirtildi.

Açıklamada, yarın ile 4 Mart 2010 tarihleri arasında halka arzı gerçekleştirilecek TL Trend Alt Fonu'nun, Türk Lirası'nın önümüzdeki dönemde değer kazanacağını düşünen yatırımcılar için uygun yatırım alternatifi olacağı kaydedildi.

Yatırım döneminin 5 Mart 2010'da başlayacağı, 8 Aralık 2010 tarihinde sona ereceği (278 gün) Yapı Kredi B Tipi yüzde 100 Anapara Garantili TL Trend Alt Fonu'na minimum 5 bin lira ile yatırım yapılabileceği dile getirilen açıklamada, Fon'a alım başvurularının Yapı Kredi şubelerinden gerçekleştirileceği bildirildi.

Yapı Kredi Portföy Yönetimi Genel Müdürü Gülsevin Yılmaz, konuya ilişkin değerlendirmesinde, sabit getirili tasarruf araçlarının cazibesinin azaldığı bu dönemde özellikle alternatif yatırım fonlarına olan ilginin her geçen gün arttığını belirtti.

Yılmaz, şunları ifade etti:

"Yapı Kredi Portföy olarak yatırımcılarımıza piyasalardaki fırsatlardan faydalanmayı hedefleyen yenilikçi yatırım ürünleri sunmaya devam ediyoruz. Yüzde 100 Anapara Garantili TL Trend Alt Fonu, yatırım dönemi süresince USD/TL kurunda yaşanabilecek düşüş oranının yaklaşık yüzde 200'ünü yatırımcısına getiri olarak sunma potansiyeline sahip bir yatırım fonu. Tasarruflarını TL bazında değerlendiren ancak mevcut yatırım araçlarının getirilerini yeterli bulmayan ve önümüzdeki dönemde Türk Lirası'nın USD karşısında değer kazanmasını bekleyen yatırımcılarımıza TL Trend Alt Fonu'nu öneriyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir