Williams: Haksız ve dayanaksız iddialara maruz kaldım

Turkcell'de kurumsal yönetim ilkelerinin hayata geçirilmesine engel olduğu iddialarını yalanlayan Turkcell YKB Williams, SPK’nın bağımsız üye tebliğinin son derece önemli olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Colin J. Williams, bazı ortakların Turkcell'de kurumsal yönetim ilkelerinin hayata geçirilmesi önünde kendisinin engel olduğu yönündeki 'haksız ve dayanaksız iddialara' maruz kaldığını söyledi.

Williams, yaptığı yazılı açıklamada, ihtiyari olan kurumsal yönetim ilkelerinden destek alarak, ortaklar arasındaki sorunları çözmek ve ortakların şirket yönetimini etkileyen çatışmalarını önlemek için bağımsız yönetim kurulu üye sayısının artırılması amacıyla, bağımsız üyelerin seçim kriterlerinin belirlenmesi ve gerekli süreçlerin hayata geçirilmesi için girişimlerde bulunduğunu belirterek, "Tüm çabalarım Yönetim Kurulu nezdinde onaylanmayarak sonuçsuz kalmış olmakla birlikte, bazı ortakların Turkcell'de kurumsal yönetim ilkelerinin hayata geçirilmesi önünde şahsımın engel olduğu yönündeki 'haksız ve dayanaksız iddialara' maruz kaldım. Bugüne kadar tüm çabalarım şirket yararına sarf edilmiştir. Yeni yapılan düzenlemenin de bu çalışma usullerinin tam kurumsal bir zeminde yürütülmesinin prensiplerini oluşturmaya katkıda bulunacağını düşünüyorum" dedi.

SPK tebliği son derece önemli

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) yeni Kurumsal Yönetim İlkeleri Tebliği'nin, özellikle küçük yatırımcıların şirket yönetimlerinde etkin bilgilendirilmeleri ve adil temsilinin sağlanması için bir kilometre taşı olduğunu vurgulayan Williams, bu tebliği Türkiye açısından olduğu kadar Turkcell özelinde de son derece önemsediğini ifade etti.

Bağımsız yönetim kurulu üyesinin varlığının Turkcell örneğinde çok başarılı sonuçların elde edilmesine yol açtığını dile getiren Williams, şunları kaydetti:

"SPK Tebliği, kural olarak bağımsız yönetim kurulu üyelerinin varlığını ve çalışmalarını daha net kurumsal esaslara bağlamaktadır. Bu haliyle de, bağımsız üyelerin ağırlıklarının arttığı dengeli bir yönetişim modeli öngören tebliğin, Turkcell'in tüm hissedarlarının haklarını koruyan, şirketin uzun vadeli stratejik hedeflerini, yatırımlarını ve uluslararası projelerini destekleyen, Turkcell'i 'Türkiye'nin uluslararası oyuncusu' olarak gören ve yatırım sürekliliğini kesintiye uğratmayacak bir yönetim anlayışı sağlayacağına inanıyorum."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir