Vodafone Türkiye'nin servis gelirleri yüzde 31 büyüdü

Vodafone Türkiye'nin 2009-2010 mali yılında 1,5 milyar liradan fazla yatırım gerçekleştirdiği belirtildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Vodafone Türkiye, mali yılının son çeyreğinde, servis gelirlerinde yüzde 31,3'lük bir büyüme kaydetti.

Vodafone Türkiye'den 2009-2010 mali yılı olan Nisan 2009-Mart 2010 döneminin son çeyreği olan Ocak-Mart 2010 çeyreğine ait sonuçlarına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Vodafone Türkiye'nin istikrarlı bir şekilde performansını yükselttiğini ortaya koyduğu ve pazarda "en fazla" büyüyen operatör olduğu belirtildi.

Açıklamada, servis gelirlerinde, mali yıl boyunca her çeyrek artan bir grafik çizen şirketin, mali yılının son çeyreğini yüzde 31,3'lük bir büyüme oranı ile kapattığı kaydedildi.

Yıl boyunca, numara taşımadaki lider konumunu sürdüren şirketin, abone pazar payını da bir yıl içerisinde 1,6 puan artırarak, son çeyrekte yüzde 25,4 pazar payı seviyesine ve 15,8 milyon abone sayısına yükselttiği ifade edilen açıklamada, özellikle faturalı aboneler tarafından tercih edilmesindeki büyük artışa paralel olarak, son çeyrekte faturalı abone sayısını bir önceki yıla göre yüzde 27,4 artırdığı belirtildi.

Açıklamada, son çeyrekte, faturalı ve faturasız aboneler için ortalama (blended) ARPU'nun, geçen yıla göre yüzde 34 artışla 14,9 lira seviyesine yükseldiği, Vodafone'nin aboneleri içindeki 3G abonelerinin oranını yüzde 16'ya çıkartırken, ortalama aylık data kullanım trafiğinin 3G lansman öncesindeki döneme oranla 22 kat arttığı vurgulandı.

Vodafone'nin geçen mali yılda "numara taşımada 1 numaralı operatör" unvanını pekiştirdiği, Nisan 2009'dan bu yana, numara taşımada "en çok" tercih edilen operatör olan Vodafone'a taşınan net numara sayısının 1,5 milyonu bulduğu, Vodafone'nin, 2G'de Türkiye nüfusunun yüzde 98,6'sını, 3G'de ise nüfusun yüzde 70'ini kapsama alanına aldığı bildirildi.

"3G yatırımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz"

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, konuya ilişkin değerlendirmesinde, milad yılı olarak belirledikleri 2009-2010 mali yılında, oluşturdukları yeni uzun vadeli büyüme programını, çok kuvvetli bir yatırım bütçesi ile desteklediklerini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"2009-2010 mali yılımızdaki performansımız, uzun-vadeli büyüme programımızın etkinliğini ortaya koymuştur. Müşteri memnuniyetine ve kaliteye odaklanan stratejik programımızı çok kuvvetli teknolojik altyapı ile desteklemek üzere, 2009-2010 mali yılımızda 1,5 milyar liradan fazla yatırım gerçekleştirdik. Böylece, Vodafone Türkiye'nin, operasyonlarının başlangıcından bu yana, 4 yılda gerçekleştirdiği toplam yatırımı 10 milyar lirayı aşmıştır."

Bu konularda ilginizi çekebilir