VOB, 24 saat işlem yapacak

VOB Genel Müdürü Dönmez, "Dünya piyasaları 24 saat açık. Biz de yeni yazılımı kuruyoruz, nisanda 24 saat işlem yapar hale geleceğiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası (VOB), 'üzerinde güneş batmayan' borsa olmaya hazırlanıyor.

Genel Müdür Çetin Ali Dönmez, dünya pazarlarının 24 saat işlem yapar hale geldiğini, VOB'un da nisanda 24 saat işlem yapar duruma geleceğini açıkladı. Böylece Türkiye piyasası kapandıktan sonra da yurtdışı piyasalarda gelişmeler izlenerek işlem yapılabilecek. Gündüz işinde olan kişiler gece yatırımlarıyla ilgilenebilecek. Dönmez, "24 saat hizmetin bir diğer unsuru yabancı borsalarla işbirliği, emirleri tek bir havuza toplayabilmek. Bu yönde bazı yabancı borsalar bize ulaştı, görüştük. İşbirlikleri yapmayı planlıyoruz" dedi.

VOB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ile Genel Müdür Çetin Ali Dönmez, geçen 6 yılda yapılanları, planlarını ve hedeflerini DÜNYA'ya anlattı. Genel Müdür Dönmez, 2011 yılındaki ilk hedeflerinin opsiyon işlemlerini başlatmak olduğunu dile getirdi. Dönmez, "Bu sermaye piyasalarında, İMKB ve VOB'un kuruluşu dışında üçüncü büyük adım olacak. 2011'de hacim konusunda da iddialı olmaya devam edeceğim, işlem hacmimizin yıllık yüzde 40 civarında artarak 600 milyar TL'ye ulaşacağını düşünüyorum. Geçen yıl iki büyük yabancı aracı kuruluş borsamıza üye oldu. Yabancı ilgisi artıyor" dedi.

Haberin ayrıntıları VOB dosyasında...

 

Bu konularda ilginizi çekebilir