Vatandaşlara zam yağmuru olarak geri dönecek

MB'nin faiz kararınını geç alınmış bir karar olarak değerlendiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, bunun ekonomiye ağır sonuçlar getirdiğini belirterek, 2014'te büyümenin olumsuz etkileneceğini vurguladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, Türkiye için politik ve ekonomik risklerin devam ettiğini ve bunun sonuçlarının da millete yükleneceğini savunarak, "30 Mart 2014 seçimleri bizlere bu başarısız ekonomiyi yaşatanlara verilecek en büyük ders olacaktır" ifadesini kullandı. 

Tanrıkulu, yaptığı açıklamada, piyasalarda 17 Aralık'tan bu yana yaşanan tedirginliğin ve buna bağlı olarak tüm ekonomik göstergelerin yerle bir olduğu dönemin, iktidar baskısı altındaki Merkez Bankası tarafından iyi analiz edilemediğini öne sürdü. 

Türkiye'de her geçen gün yolsuzluk ve rüşvet iddialarına bir yenisinin eklendiğini, tüm demokratik ülkelerde olduğu gibi hukuki sürecin önünün açılmasını bekleyen piyasaların hüsrana uğradığını savunan Tanrıkulu, iktidarın kendileriyle ilişkili gelişen yolsuzluk ve rüşvet iddialarını örtbas etmeyi tercih ettiği iddiasında bulundu. 

Faizlerin artırılması için yeterli gerekçelerin ortaya çoktan çıktığını savunan Tanrıkulu, açıklamasında şunları kaydetti: 

"Zamanında cesaret edilemeyip, artırılmayan faizler, Başbakan'dan Merkez Bankası'na teşekkür getirse de, bu teşekkür karşılığı Mayıs ayından bu yana direnen Merkez Bankası'na ve ekonomimize daha ağır sonuçlar getirdi. Ülkemizin bu başarısızlık nedeniyle getirildiği kısa vadeli dış finansmana bağımlılığı, düşük tasarruf oranları, yüksek cari açık ve diğer nedenler 2014 yılı büyümemizi de olumsuz etkileyecektir. Tüm bu siyasi ve ekonomik istikrarsızlığın ağır sonuçları 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra vatandaşlara zam yağmuru olarak geri dönecek. Ülkemiz için politik ve ekonomik riskler devam etmekte ve her zaman olduğu gibi sonuçları da milletimize yüklenecektir. 30 Mart 2014 seçimleri bizlere bu başarısız ekonomiyi yaşatanlara verilecek en büyük ders olacaktır"  

Bu konularda ilginizi çekebilir