Van yine sallandı

Yüzeye çok yakın bir derinlikte meydana gelen deprem, şiddetli şekilde hissedildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VAN - Van'da meydana gelen 5.0 şiddetindeki depremde can veya mal kaybı yaşanmadı. Emniyet ekipleri, yıkılan bina olup olmadığını kontrol etmek için il genelinde devriye gezdi.

Van Bölge Hastanesi, tedbir amacıyla boşaltıldı. İl merkezinde elektrik kesintisi yaşanıyor.

Van Bölge Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Berktaş, çok acil olmayan hastalarımızı sahra hastanesine yerleştireceğiz, acil olanları ambulans uçak ve helikopterlerle il dışındaki hastanelere gönderiyoruz" dedi.

Berktaş yaptığı açıklamada, deprem nedeniyle hastanede ciddi bir hasarın oluşmadığını, vatandaşların korku dolayısıyla dışarı çıktıklarını söyledi.

Berktaş, acil durumu olan hastaların ambulans uçak ve helikopterlerle il dışındaki hastanelere nakledileceklerini, durumu acil olmayanların ise sahra hastanesine yerleştirileceklerini bildirdi.

Yüzeye yakın deprem şiddetli hissedildi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Onur Köse, gece saatlerinde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak, "Doğrultulu atımlı bir fay üzerinde, yüzeye çok yakın bir derinlikte meydana geldiği için şiddetli bir şekilde hissedilmiştir" dedi.

Köse yaptığı açıklamada, bu tür depremlerin devam edeceğinin düşünüldüğünü ve en azından Haziran ayına kadar vatandaşların tedbiri elden bırakmamaları gerektiğini bildirdi.

Köse, bölgede çok sayıda fay olması nedeniyle, vatandaşın "artçı" diye nitelendirdiği, ancak bir çoğu farklı faylarda gelişen küçük ve orta şiddetli depremler meydana gelmeye devam edeceğini söyledi.

Merkez üssü Kevenli

Bu arada, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından bugün saat 02.47'de meydana gelen ve merkez üssü Kurubaş köyü olarak açıklanan depremin merkez üssü Kevenli köyü olarak olarak düzeltildi. Ayrıca ilk bilgilerde yerin 2.8 kilometre altında olduğu belirtilen 5.0 büyüklüğünde depremin yerin 4.3 kilometre altında meydana geldiği kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir