Van merkez ve Erciş'te okullar geç açılacak

Van merkez ve Erciş hariç diğer ilçelerde 5 Aralık'ta eğitime başlanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
 
ANKARA - Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Van merkez ve Erciş hariç diğer ilçelerde 5 Aralık'ta eğitime başlanacak" dedi.
Dinçer, Yatılı İlköğretim Bölge Okulu pansiyonlarının donanımlarıyla ilgili Rixos Otel'de düzenlenen toplantıya gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin, "5 Aralık'ta Van'da eğitime yeniden başlanacak mı?" sorusuna Dinçer, daha önce 5 Aralık'ta Van'da eğitimine başlanacağının duyurulduğunu anımsattı.
Aradan geçen zamanda eğitimle ilgili gerekli bütün tedbirleri almaya çabaladıklarını belirten Dinçer, şöyle konuştu:
"Yeteri kadar dersliğin hazırlanması öğretmenlerimizin ikamet edeceği yerlerin teminiyle ilgili çabalarımız hala devam ediyor. Cuma günü yeniden Van'a gideceğim. Okullarımızın güvenliğini tam tesis etmeden kararımızı netleştirmeyeceğiz. Ancak şunu belirtmeliyim ki her halükarda Van merkez ve Erciş hariç diğer ilçelerde 5 Aralık'ta eğitime başlanacak. Van merkez ve Erciş'teki eğitime başlamayla ilgili nihai kararımızı cuma günü yapacağımız tespitlerden sonra netleştireceğiz."
Dinçer, YÖK'ün üniversiteye giriş sınavında yerleştirme puanlarının hesaplanmasında kullanılan katsayı uygulamasının kaldırılması kararına ilişkin bir soruya, "YÖK Genel Kurulu'na teşekkür ediyorum. Hakikaten özellikle mesleki eğitim açısından Türkiye'de mesleki eğitimin teşvikine yönelik çocuklarımızın önündeki önemli bir engel ortadan kalkmış oldu" karşılığını verdi.
Bu konularda ilginizi çekebilir