Van izlenimlerini twitter'dan paylaştı

Şimşek, Van Valisinden bilgi alırken, depreme yakalandı. Van izlenimlerini sosyal paylaşım sitesinden aktaran Bakan, Van'da hayatın normale dönmesi için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Van izlenimlerini sosyal paylaşım sitesi twitter'dan aktardı. Van'da hayatın normale dönmesi çalışmalarının sürdüğünü belirten Bakan Şimşek, "Ayağımızın tozuyla gittiğimiz kriz merkezinde Van Valisinden bilgi alırken, sallanmaya başladık. Deprem gerçeğiyle bir kez daha yüzleştik" dedi.

"Konteynır deyip geçmeyin" diye yazan Şimşek, konteynırın 2'şer odası, mutfağı, banyosu, elektriği ve suyu olduğunu, afet bölgesi şartlarında son derece makul yaşam alanları olduğunun altını çizdi. Bakan Şimşek mesajında "5 bin 273 konteynırın tesliminin bu ay yapılacak olup, 14 bin 500 tanesinin ise Aralık ayında teslimini öngörüyoruz. Başbakanımızın ifade ettiği gibi kalıcı konutların 8 ay içerisinde bitirilip bitirilip teslim edilmesini öngörüyoruz. Malumunuz, deprem bölgesi çok soğuk. Bu nedenle 110 bin ton kömür dağıtılmış olup günde 170 bin adet sıcak yemek dağıtımı yapılmaktadır."

Van'da hayatın normale dönmesine çalışılıyor

Maliye Bakanı Şimşek, Van'da eğitime öncelik verdiklerini, hayatın normale dönmesi için çalışmaları başlattıklarını dile getirdi. 46 okulun kullanılamaz durumda olduğunu belirten Şimşek, bunun da 53 bin öğrenciyi etkilediğini dile getirdi. Bakan Şimşek, eğitimin aksamaması için 800 tane yeni öğretmen acil bir şekilde atandığının altını çizdi. Bakan Şimşek şu açıklamalarda bulundu:

"Çadırkentlerde kalan vatandaşlarımıza yemek, sosyal mekanlar, okul, okul öncesi eğitim, sağlık, din ve psikolojik destek hizmeti verilmektedir. Sağlık hizmetleri alanında güzel bir tablo: Araştırma Hastanesinin depremden önce hizmete girmesi ve etkilenmemesi sevindirici. Mobil sağlık hizmetleri veriliyor. Üniversite hastanesinin tefrişi v.b. konularda çalışmalarımızı yürütüyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir