Van Gölü'nde 5,5'lik deprem

Van ve Erciş ilçesinde de hissedilen depremde, ilk belirlemelere göre can kaybı yaşanmadığı belirtildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VAN - Merkez üssü Van Gölü olan 5,5 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.Van ve Erciş ilçesinde de hissedilen depremde, ilk belirlemelere göre can kaybı yaşanmadığı belirtildi. Deprem esnasında, Erciş'te bulundukları binalardan çıkmaya çalışan 4 kişi yaralandı. Yaralanan Maşallah Zengin, Cem Dost ve İsmail Sağlam Van'da tedavi altına alınırken, Semra Öner ilk müdahalenin ardından taburcu edildi. 

Tedirginlik dışında olumsuzluk yok

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, merkez üssü Van Gölü olan depremin, Adilcevaz'ın Kavuştuk, Göldüzü ve Akçıra köylerinde tedirginlik yarattığını söyledi. Yılmaz, depremin Adilcevaz ilçesine bağlı Kavuştuk, Göldüzü ve Akçıra köylerinde şiddetli şekilde hissedildiğini, can kaybı olmadığını bildirdi. Vatandaşın depremden sonra tedirgin olduğunu ifade eden Yılmaz, kendilerine olumsuz bir bilginin yansımadığını kaydetti.

Yılmaz, şöyle konuştu:

''Depremden hemen sonra Kavuştuk köyünü ve Adilcevaz'a bağlı Aydınlar Belde Belediye Başkanını aradım. İlçede tedirginlik dışında bir olumsuzluk yok. Yalnız köylülerin çadır talebi var. Geçen hafta Adilcevaz'da çadır

dağıttığımız köylüler vardı. Bu depremin ardından tekrar çadır talebi olunca, Kızılay Genel Müdürünü aradım. Kızılay'ın üç ekibi kavuştuk köyüne hareket ediyor. Çadırlar Akçıra, Göldüzü, Kavuştuk gibi köylerde talebi

bulunan köylülere dağıtılacak.''

Adilcevaz ilçesi Kaymakamı Ahmet Dilsiz de 5,5 büyüklüğündeki sarsıntının yoğun bir şekilde hissedildiğini ancak herhangi bir olumsuz durumun kendilerine ulaşmadığını bildirdi.

Merkez üssü Van Gölü

Diğer yandan, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi internet sitesinde, daha önce Adilcevaz ilçesine bağlı Kavuştuk köyü olarak belirtilen depremin merkez üssünün Van Gölü olduğu açıklandı. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada da Van Gölü merkezli depremin büyüklüğünün 5,4 olduğu bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir