Vakıf Girişim'den 7 milyon dolarlık yatırım

Vakıf Girişim katı atık projesinin tasarımcısı ve üstlenicisi Envitec'e yatırım kararı aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Vakıf Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş, katı atık projesinin tasarımcısı ve üstlenicisi Envitec'e 7 milyon dolar yatırım yapma kararı aldığını açıkladı.

Vakıf Girişim, İskenderun, Dörtyol, Payas ve Belen ilçelerini de bulunduran ve 27 belediyeden oluşan Körfez Belediyeler Birliğinin 2008 yılı sonunda düzenlediği ihale sonucu, 25 yıl süreli Yap-İşlet-Devret yöntemi ile yaklaşık 500 bin nüfuslu İskenderun Körfezi bölgesinin katı atık toplama ve bertaraf projesini üstlenen Envitec'e proje süresince toplam 7 milyon dolar sermaye katkısında bulunacak. 

Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Onur Takmak, konuyla ilgili açıklamasında şunları kaydetti:

"Ortakları arasında Almanya merkezli Enviro Metall GmbH, Kanyol İnşaat ve Alman atık teknoloji firması Biodegma GmbH bulunan Envitec ile beraber çalışmak hem bilgi birikimi ve tecrübe açısından, hem de Türkiye'ye hizmet edecek bir çevre dostu lider bir marka yaratmak açısından çok önemli bir adım. Çevre ve enerji altyapısı yatırımları gibi yakından takip ettiğimiz ve yüksek bilgi birikimine sahip olduğumuz bir alanda Envitec sadece İskenderun;da değil Türkiye'deki diğer 200 bölgede de beraber çalışmayı istediğimiz projeler var."

Bu konularda ilginizi çekebilir