Umuyorum ki yargı şüpheleri giderecek

Başbakan Erdoğan, Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap konutlarının kura çekimi töreninde gündemdeki konulara ilişkin önemli mesajlar verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap konutlarının hak sahipleri kura çekimi töreninde konuştu. Gündemdeki konuları değerlendiren Erdoğan Hakkari'de dün gerçekleştirilen bombalı saldırı ile ilgili olarak, "Bu saldırı terör örgütünün nasıl bir gözü dönmüşlük içinde olduğunu, masum sivil vatandaşları,gençleri, çocukları, kadınları nasıl insafsızca katlendiğini gözler önüne serdi. İşinden evine giden insanların arasında bomba patlatan alçakça zihniyeti bir kez daha lanetliyorum, milletimizin takdirine havale ediyorum" dedi.
Erdoğan, Ankara Arena Spor Salonu'nda, Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap konutlarının hak sahipleri kura çekimi törenine katıldı.
Bu proje, tüm dünyada gıptayla, ilgiyle izleniyor
Yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birinin önemli bir etabını artık geride bırakıldığını belirten Erdoğan, Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi ile bizzat ilgilendiği, takip ettiği ve sık sık da ziyaret ederek çalışmaları yerinde incelediği bu projenin, sadece Türkiye'ye değil, tüm dünyaya örnek teşkil ettiğini ifade etti.
Temyiz aşamasında kamu vicdanı rahatlatılacaktır
Başbakan  Erdoğan, Dink kararına ilişkin  ''Dink davasında dosya kapanmamış, devam eden bir süreç var. Temyiz aşamasında umuyorum ki yargı şüpheleri giderecek, kamu vicdanını rahatlatacak adımları atacaktır'' diye konuştu.
Aslına uygun şekilde sadece uygulanmasını istedi
Konuşmasında 19 Mayıs tartışmalarına değinen Başbakan Erdoğan, "19 Mayıs törenleriyle ilgili bize ağız dolusu hakaretlerle yükleniyorlar. Kusura bakmayın beyler. 19 Mayısla, milli bayramlarla ilgili yönergeyi bizden önceki dönemlerde yapmışlar. Biz aslına uygun şekilde sadece uygulanmasını istedik" dedi.
Kılıçdaroğlu'nu Perry'ye benzetti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunu eleştiren Erdoğan, "Türkiye ile ilgili cahilce açıklamalar yapan ABD Başkan adayı Rick Perry ile bizim ana muhalefet partisi genel başkanı arasında ne fark var" diye sordu ve cevap verdi: "Biri Teksas'tan Ankara'ya Fransız, biri Ankara'dan Ankara'ya Fransız."
Tiyatro Silivri'de değil, tiyatro CHP grubunda
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Silivri Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı fezlekeye değinen Başbakan Erdoğan şunları kaydetti:
''Silivri'ye tiyatro diyorlar... Ya tiyatro Silivri'de değil, tiyatro CHP grubunda. Bakın, bu son fezlekeden, yani, Sayın Kılıçdaroğlu'nun adeta Malkoçoğlu olup yeri göğü inletmeye çalıştığı fezlekeden önce tam 13 fezleke hazırlanmış. 
Part time kahramanlık yapılmaz
Sayın Kılıçdaroğlu, bu fezlekelerden haberiniz yok muydu? O zaman neden kahraman kesilmediniz? O fezlekelerden dolayı CHP grubunda neden kükremediniz? Muvakkat kahramanlık olmaz, part time kahramanlık yapılmaz sayın Kılıçdaroğlu. Bir fezlekeden yola çıkıp, ta darağacına kadar gidiyor. Böyle engin bir hayal dünyası... Sayın Kılıçdaroğlu, bir kere şunu lütfen öğrenin; bu ülkede Cumhuriyet Halk Partisi, darağacına sadece ve sadece bir nedenden dolayı çıkmıştır; yağlı ipi masum insanların boynuna geçirmek için. Sizin geçmişiniz bu"
Bu konularda ilginizi çekebilir