TÜSİAD'dan istihdam projesine destek

Boyner, yeni istihdam alanlarının açılmasına yönelik her türlü projeyi destekleyeceklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ümit Boyner, yeni istihdam alanlarının açılmasına yönelik her türlü projeyi destekleyeceklerini söyledi.

Boyner, Gaziantep'te ilki gerçekleştirilen "Bölgesel Kalkınma ve İş Dünyasının Rolü" konulu toplantı için geldiği kentte, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Nejat Koçer'i ziyaret etti.

Boyner, Gaziantep'in hem bölgesinde, hem ülkede genelinde sanayisi gelişen ilk 5 il arasında yer aldığını, geçen yıl dünyada yaşanan ekonomik krize rağmen ihracatını artıran illerin başında geldiğini söyledi.

TÜSİAD olarak, Gaziantep'in gelişmesini desteklediklerini öne süren Boyner, Gaziantep son bir kaç yıldır sanayi üretimini katlayarak artırdığını, sanayi üretimdeki artışın yeni istihdam alanlarının açılmasını ve buna paralel ihracat artışını beraberinde getirdiğini kaydetti.

Boyner, gazetecilerin sorusu üzerine, "Yeni istihdam alanlarının açılmasına yönelik her türlü projeyi destekleriz. İşverenler olarak, ülkemizdeki işsizliğin azaltılmasına yönelik hazırlanacak yeni istihdam paketlerini imkanlarımız ölçüsünde zaten destekliyoruz" diye konuştu.

GSO Başkanı Nejat Koçer de Gaziantep'in bölgesindeki kalkınma yanında ülke kalkınmasına da ciddi destek veren bir kent konumunda olduğunu, geçen yıl ki, dünyada yaşanan ekonomik krize rağmen ihracatını artıran illerin başında geldiğini söyledi.

Gaziantep'in komşu ülkelerle geliştirdiği ticari ilişkilerin beraberinde olumlu siyasi gelişmeleri de getirdiğine dikkati çeken Koçer, "Komşu ülkelerle geliştirdiğimiz iyi ilişkiler, ihracatımızın artmasına yol açmıştır. Bu model ülkemizdeki bir çok kurum tarafından örnek model olarak alınmıştır. Gaziantep olarak ilkleri yapmaya devam edeceğiz" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir