TÜSİAD'dan 'enerji'ye destek

TÜSİAD Başkanı Boyner, 2010-2011 programında, enerji konusuna 3 ana noktadan yaklaştıklarını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ı ziyaret eden TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, enerji özelleştirmeleri sürecinde TÜSİAD üyelerinin aktif olarak yer almak istediklerini söyledi.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Boyner, "Türk sanayinde enerji girdileri çok önemli bir unsur. Rekabetçi gücümüz açısından yapılacak düzenlemelerde özel sektörün önemli bir katkısı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

TÜSİAD 2010-2011 programında, enerji konusuna 3 ana noktadan yaklaştıklarını belirten Boyner, bunları, "enerji sektörünün serbestleşmesi, liberalizasyonu", "boru hatları politiği", "arz güvenliği" olarak sıraladı.

'Özel sektör kamu işbirliği çok önemli'

Boyner, "Özel sektör ve kamu işbirliği çok önemli. Hem düzenleme hem finansman bulma konusunda, 'ne kadar doğru bir özelleştirme planı ortaya koyarsak finansmanı da o kadar kolay buluruz’ diye düşünüyorum" dedi. Bu açıdan TÜSİAD’ın işbirliğine çok büyük önem verdiğini belirten TÜSİAD Başkan› Ümit Boyner, "Tabii ki bu süreçte çok aktif olmak niyetindeyiz. Onun için buradayız" diye konuştu.

TÜSİAD heyetiyle yaptığı görüşmede, enerji sektörünü enine boyuna ele aldıklarını, doğalgaz ve elektrik piyasası ile alakalı konuları görüştüklerini söyleyen Bakan Taner Yıldız 'Hidroelektrik santrallerde üretilen elektriğe zam yapılacağı’ söylentilerini ise yalanladı.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde

Bu konularda ilginizi çekebilir