TÜSİAD "En İyi Genç Hukukçu Ödülü" verecek

Ödül, Sabancı Center'da düzenlenecek törenle verilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) "En İyi Genç Hukukçu Ödülü", 5 Nisan Pazartesi günü sahibini bulacak.

TÜSİAD açıklamasında, TÜSİAD'ın, kamuoyunda hukuk devleti bilincinin güçlendirilmesine katkı sağlamak ve lisans veya lisansüstü düzeyde hukuk eğitimi almış 40 yaş altı genç hukukçuları özgün çalışmalar yapmaya teşvik etmek amacıyla 2008 yılında tesis edilen ödülün, Sabancı Center'da düzenlenecek törenle verileceği belirtildi.

2009 yılı temasının, "Medeni Usul Hukuku" olan ödülün takdim töreninin açılış konuşmalarının, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Parlamento İşleri Komisyonu Başkanı Haluk Dinçer tarafından gerçekleştirileceği kaydedildi.

Açıklamada, "TÜSİAD En İyi Hukukçu Ödülü"nü belirleyen jürinin Prof. Dr.Yavuz Alangoya Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi (Jüri Başkanı), Av. Barbaros Çağa, TÜSİAD Yargı ve Temel Haklar Çalışma Grubu Başkanı, Av. Mücahit Tanverdi, Bıçakçı&Tanverdi Hukuk Bürosu Ortağı, İhsan Demirkıran, Yargı Hukuk Genel Kurulu Onursal Başkanı ve Prof. Dr. Ali Cem Budak, Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi'nden oluştuğu ifade edildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir