Türkiye’yi doyuran kent Ankara’ya tanıtım ‘çıkarması’ yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Esra Sultan AZİZOĞLU

ANKARA - Balıkesir Valiliği’nin bu yıl 10’uncu defa düzenlediği Balıkesir Tanıtım Günleri, Ankara’da devam ediyor. Yarın sona erecek organizasyonla ‚‘Türkiye’yi doyuran kent‘ unvanına sahip Balıkesir’in tanıtılması hedefleniyor.  Tanıtım Günleri’ne Balıkesir merkez ve 18 ilçeyle birlikte 53 firma da katılım sağladı. Organizasyona 3 bin ziyaretçinin katılımı bekleniyor. Balıkesir Tanıtım Günleri’nin açılışı Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından yapıldı.

Bozdağ, “Balıkesir trafikte olduğu gibi 10 numara bir il. Balıkesir verimli arazileriyle Türkiye’nin Marmara ve Ege sahillerindeki en önemli bir kentlerden biridir. Bandırma başta olmak üzere sanayi kenti olmasının yanında kaplıcalarıyla aynı zamanda sağlık kenttidir. Türkiye’nin hatta dünyanın en kaliteli zeytinyağını üreten Balıkesir, tarihi, kültürü ve doğasıyla bölgenin incisidir. PTT 1. Lig’te lider koltuğunda oturan Balıkesirspor’un Süper Lig’e çıkmasını diliyorum” dedi.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan da, “Balıkesir sadece Türkiye değil, dünyanın birinci bir benzeri olmayan Türkiye’yi besleyen ve ilk turizm hareketinin başladığı kent. Bu tanıtıma destek veren herkese gönülden destek veriyorum. Balıkesir Türkiye’nin 2023 vizyonunda etkili bir rol oynayacak “ diye konuştu.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok ise, “Balıkesir’e yatırım yapacak tüm işadamlarının kısa vadede büyük başarılar yakalacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Açılışta konuşan Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur,  havaalanıyla ulaşım ağı genişleyen Balıkesir’in büyükşehir olmasıyla olanaklarının da arttığını anlattı.

Bu konularda ilginizi çekebilir