Türkiye'ye karşı ön yargıları olan bir şahsiyet

Cumhurbaşkanı Gül, Ermeni iddialarının inkarını suç sayan yasa tasarısını ve Sarkozy'nin tutumunu yorumladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Gül, savaş anında bile cumhurbaşkanlarının birbiriyle konuştuğunu belirterek, Sarkozy'nin önyargılarından öte kendisiyle ilgili sorunlarını ortaya koyduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazını çıkışında basın mensuplarının Fransa Meclisi'nde 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının inkarını suç sayan yasa tasarısının kabul edilmesine ilişkin sorularını cevaplandıran Gül, yapılan görüşmelerin çok ibret verici olduğunu söyledi.

Her şeyden önce oradaki görüşmeleri ve ifade edilen sözleri Türkiye'ye ve Türk halkına çok büyük bir saygısızlık olarak gördüğünü belirten Gül, yapılan konuşmaların tüm Türk halkını rencide ettiğini ve bu nedenle de şiddetle kınadığını kaydetti.

Gül, Fransa Meclisi'nde 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının inkarını suç sayan yasa tasarısının kabul edilmesi konusunda, "Umut ederim ki Fransız Ulusal Meclisi'nde başlayan bu tartışma ve kararlaştırılan bu kanun teklifi, bundan sonraki sürecinde işlemez" dedi.

Fransız entelektüelli, sağduyulu siyasileri ve iş adamları kendilerine gelir ve bu yapılan şeyin aslında kendi değerleriyle de ters düştüğünü ve Fransız demokrasisine çok büyük bir gölge düşüreceğini göreceklerini umduğunu ifade eden Gül, şunları söyledi:

"Savaş anında bile devlet başkanları ve cumhurbaşkanları birbiriyle konuşur. Savaş ülkeleri bile. Bu karışımızdaki sayın cumhurbaşkanı, Türkiye'ye karşı ön yargılarını göstermenin ötesinde kendisiyle ilgili sorunlarını ortaya koymaktadır. Tabii söyleyecek bir şey yoktur.

Fransa'nın bugünkü Cumhurbaşkanı Türkiye'ye karşı çok ön yargıları olan bir şahsiyettir. Bu ön yargıları, büyük, kadim Fransa-Türkiye ilişkilerine çok büyük bir darbe vurmaktadır."

Bu konularda ilginizi çekebilir