Türkiye'nin tavrını destekledi

Kılıçdaroğlu, Libya'ya yönelik operasyonla ilgili olarak, "Bizim arzumuz kan dökülmeden Libya'ya demokrasi ve özgürlüğün gelmesi" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

EREĞLİ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Libya'ya yönelik operasyonla ilgili olarak, "Bizim arzumuz kan dökülmeden Libya'ya demokrasi ve özgürlüğün gelmesi" dedi. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bu konudaki tavrının da yanlış olmadığını bildirdi.

Kılıçdaroğlu, Libya'ya müdahaleye ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"Öteden beri demokrasi ve özgürlüğün bütün uluslar için kaçınılmaz olduğunu savunan bir parti olduğumuzu ifade ettim. Hiçbir yönetim, kendi halkına baskı kurmamalı, kendi halkını kurşunlamamalı. Eğer Birleşmiş Milletler böyle bir karar almışsa 'bu olay uluslararası meşruiyet kazanmış' demektir. Biz, yapılan operasyonunun, kan dökülmeden gerçekleştirilmesini istiyoruz. Özellikle Kaddafi'ye çağrımız var; Libya süratle demokrasiye geçmeli, bu konuda açıklamalar yapılmalı. Bu konuda Türkiye'nin tavrı da yanlış değil. Uluslararası meşruiyet kazandığına göre yapılan çağrıları da olumlu buluyorum. Bu tür bir operasyonun daha farklı yapılmasını arzu ederdik, kan dökülmemesi için ama koşulların uygun olmadığı yönünde bazı bilgiler geliyor, Kaddafi'nin direndiği yönünde bazı bilgiler geliyor. Bizim arzumuz, kan dökülmeden Libya'ya demokrasi ve özgürlüğün gelmesi."

Bu konularda ilginizi çekebilir