Türkiye'nin NATO'ya ihtiyacı var

Davutoğlu, Türkiye'nin NATO'ya, üye olduğu 1952 yılından daha fazla ihtiyaç duyduğunu söyledi. NATO Genel Sekreteri Rasmussen ise Teksas Valisi Rick Perry'nin Türkiye'nin NATO'dan çıkarılmasına yönelik sözlerini eleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BRÜKSEL - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin NATO'ya, üye olduğu 1952 yılından daha fazla ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Davutoğlu, Türkiye'nin NATO üyeliğinin 60. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde NATO karargahını ziyaret ederek Genel Sekreter Rasmussen'le görüştü ve Kuzey Atlantik Konseyi'ne konuştu.

Daha sonra Rasmussen'le ortak basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu, Soğuk Savaş döneminde stratejik tercihini yaparak NATO'ya üye olan Türkiye'nin aradan geçen 60 yılda bölgesel ve küresel barış çabalarında İttifak'a en fazla katkı yapan üyelerden biri olduğunu anlattı.

"Türkiye bugün NATO'ya 1952'de duyduğundan bile fazla ihtiyaç duyuyor" diyen Davutoğlu "Bugün yeni küresel atmosfer ve stratejik çerçevede küresel ekonomik kriz ve Avrupa'daki yansımaları ve Ortadoğu'daki kapsamlı dönüşüm gibi yeni risk ve tehditler ortaya çıkıyor. NATO, geçen yıl Libya örneğinde olduğu gibi güvenlik ve barış sağlamada önemli roller oynayabilir. Türkiye bu krizlerin ortasında adeta bir istikrar adası olarak, güçlü ekonomik büyümesi ve dinamizmiyle çevresinde barış ve istikrara aktif katkı yapıyor. Yeni Türkiye ve NATO bir aile olarak gelecekteki tehditlere birlikte cevaplar planlayacağız" diye konuştu.

Davutoğlu, NATO Genel Sekreteri Rasmussen'in 60. yıl etkinlikleri kapsamında gelecek ay Türkiye'yi ziyaret edeceğini belirtti.

Rasmussen, Perry'nin sözlerini eleştirdi

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, ABD'deki başkanlık seçimi için Cumhuriyetçilerden aday adayı olan Teksas Valisi Rick Perry'nin Türkiye'nin NATO'dan çıkarılmasına yönelik sözlerini eleştirdi.

"Bu ifadelere şiddetle karşı çıkıyorum" diyen Rasmussen, Türk Dışişleri'nin konuyla ilgili açıklamasına bütünüyle katıldığını bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir