Türkiye Vodafone Vakfı ilk mezunlarını verdi

'İlk Adım programı' kapsamında Ankara'daki 10 okul, ilk mezunlarını verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Vodafone Vakfının okul öncesi eğitime destek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliğiyle yürüttüğü "İlk Adım Programı" kapsamında Ankara'daki 10 okul ilk mezunlarını verdi.

Vodafone'dan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu programın Türkiye'nin 20 ilindeki 302 ana sınıfında uygulandığı bildirildi.

Program kapsamında Ankara'daki 10 okulun ilk mezunlarını verdiği kaydedilen açıklamada, mezun olan minik öğrencilere vakıf tarafından sembolik mezuniyet sertifikalarının verildiği belirtildi.

Programın, Türkiye'de yüzde 39 olan okul öncesi eğitim oranını yükseltmek ve yaygınlaştırmak amacı taşıdığı anlatılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Türkiye Vodafone Vakfının 2007'den bu yana okul öncesi eğitim alanına yaptığı katkı ve çalışmalar ile 3 yılda 20 ilde donatılan 302 ana sınıfında toplam 36 bin 500 anne ve çocuk okul öncesi eğitim ile tanıştı. 200'den fazla öğretmen alanlarında, veli ve çocuklara yönelik özel eğitimler aldı. Program, 2010-2011 öğretim yılında da hızla devam edecek. İlk Adım Programı kapsamında açılan ideal fiziksel donanımlı ana sınıfları ile çocukların zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel alanlardaki becerilerinin ve yaratıcılığının tam olarak geliştirilmesi amaçlanıyor. Program dahilinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen öğretmenlerin alanlarında daha donanımlı hale gelmeleri, uygulamaları bire bir etkileyecek bilgi ve beceriler kazanmaları için eğitimler gerçekleştiriliyor."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir