Türkiye genelinde yağışlı hava etkili

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA –Yağışların bugün Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile Antalya çevrelerinde kuvvetli, Muğla'nın iç kesimleri ile Antalya'nın batısında yer yer çok kuvvetli, yarın sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'in batısında kuvvetli olması tahmin edildiğinden vatandaşlar yaşanabilecek; ani sel, yerel su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin batı kesimlerini etkileyen yağışlı havanın, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz ile yarın sabah saatlerinde Doğu Akdeniz'de sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara neden olması bekleniyor. Yağışların, bugün Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile Antalya çevrelerinde kuvvetli, Muğla'nın iç kesimleri ile Antalya'nın batısında yer yer çok kuvvetli, yarın sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'in batısında kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı, Batı bölgelerde 4 ile 8 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgar ise genellikle güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu ile zamanla Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında güney ve güneybatı, Marmara'da kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. 

Yağışların; bugün Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile Antalya çevrelerinde kuvvetli, Muğla'nın iç kesimleri ile Antalya'nın batısında yer yer çok kuvvetli, yarın sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'in batısında kuvvetli olması tahmin edildiğinden yaşanabilecek; ani sel, yerel su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı. 

Bazı illerde hava durumu

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, bugün yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (19) 
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, bugün aralıklı sağanak yağışlı (21) 
İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, bugün yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (23) 
ADANA: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu, yarın sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (29) 
ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bugün (Perşembe) öğle saatlerinden yerel olarak kuvvetli, batısında yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. (26)
SAMSUN: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu (21) 
ERZURUM : Az bulutlu (17) 
DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu. (28) 

Bölgelerde hava durumu

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar; bugün bölge genelinde, yarın doğusunda yerel olarak kuvvetli olacak. Rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. 
EGE: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kıyı Ege ve Kuzey Ege'de yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esecek. 
AKDENİZ: Doğusu az bulutlu ve açık, batısı ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz'in ile yarın sabah saatlerinde Mersin ve Adana çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor. Yağışların; bugün Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgar; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esecek. 
İÇ ANADOLU: Batısı ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir ile zamanla batı kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esecek. 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu,batısı ile zamanla bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Yağışların: yarın sabah saatlerinden itibaren batısında kuvvetli olması bekleniyor. 
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 
DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, güneydoğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.Rüzgar; kuzey ve batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esecek. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir