Türkiye Gazetesi halka açılıyor

İhlas Gazetecilik’in 80 milyon lira tutarındaki ödenmiş sermayesinin yüzde 33'ü talep toplama yoluyla halka arz edilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Türkiye Gazetesi halka açılıyor.

Türkiye Gazetesi'nin sahibi ve yayıncısı olan İhlas Gazetecilik A.Ş'nin 80 milyon lira tutarındaki ödenmiş sermayesinin yüzde 33'ü, 3-4 Haziran 2010 tarihinde talep toplama yoluyla halka arz edilecek.

Oyak Yatırım Menkul Değerler A.Ş'nin liderliğinde bir konsorsiyum tarafından halka arz edilecek hisselerde fiyat aralığı 1,50 TL - 1,65 TL olarak belirlendi.

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya ve Trabzon'da entegre baskı tesislerine sahip olan İhlas Gazetecilik A.Ş, İhlas Holding A.Ş'ye bağlı İhlas Yayın Holding A.Ş'nin çatısı altında faaliyet gösteriyor.

Türkiye Gazetesi Genel Yayın Müdürü Nuh Albayrak, halka arz toplantısında, Türkiye Gazetesi'nin 40 yıldan bu yana aynı ilkelerle yayın hayatına devam ettiğini, 1990 öncesi 600 bin bandında seyreden tirajlarının 1 milyonun üzerine çıkarak rekor kırdığını ancak 2001 krizinden sonra tiraj kaybettiklerini, bu tür sıkıntılı dönemlerin yeniden başlangıçlar için önemli olduğunu ifade etti.

Gazetede gerçekleştirdikleri değişim çalışlarından bahseden Albayrak, yaklaşık 3 yıl boyunca sürdürülen çalışmalarla kar eden bir kuruluş haline geldiklerini söyledi.

Albayrak, "40 yıllık çınar olan kurumumuza gençlik aşısı bana göre tuttu. Artık uçağın burnu havada... Atacağımız her adım tiraj olarak, şirket geliri olarak bize geri dönecektir" dedi.

İhlas Gazetecilik A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Selçuk da halka arzda fiyat tespitini dar bir bantta oluşturduklarını anlattı. Türkiye Gazetesi'nin 40 yıllık süre içinde sahiplik yapısı değişmemiş tek ulusal gazete olduğuna dikkati çeken Selçuk, gazetenin sağlam yapılandırılmış abonelik sistemine sahip olduğunu ve satışlarının yüzde 90'nın abonelik sistemiyle gerçekleştiğini bildirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir