Türkiye Finans 300 milyon dolar kredi aldı

Kredinin, Türkiye'de bugüne kadar alınan en büyük murabaha sendikasyonu olma özelliği taşıdığı bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Finans, yaklaşık 300 milyon dolar murabaha sendikasyon kredisi sağladı. Toplam 20 bankanın yer aldığı sendikasyonun konsorsiyum liderliğini Citigroup üstlenirken, Asya'dan da iki banka konsorsiyuma dahil olarak ilk kez Türk sendikasyon piyasalarına giriş yaptı.

Türkiye Finans Genel Müdürü Yunus Nacar, sendikasyon kredisinin imza töreninde yaptığı konuşmada, sendikasyonu, uluslararası piyasaların Türkiye'ye ve Türkiye Finans'a güveninin bir göstergesi olarak gördüklerini ifade etti.

Nacar, 125 milyon dolar ile piyasaya çıktıklarını ve kısa sürede yaklaşık üç kat talep aldıklarını belirterek, murabaha sendikasyonu ile yurt dışındaki fonların ucuz maliyet ile Türkiye'ye kazandırıldığını ifade etti.

Nacar, Türkiye Finans'ın bu sendikasyonu, öncelikle KOBİ'ler olmak üzere üretim ve kurumsal finansman desteğine ihtiyaç duyan firmalara, uygun maliyet ve şartlarda kredi imkanı sunmak için kullanacağını bildirdi.

Toplantıda verilen bilgiye göre, yüzde 60'ı dolar, yüzde 40'ı euro olmak üzere toplamda 300 milyon dolar değerindeki kredi, Türkiye'de bugüne kadar alınan en büyük murabaha sendikasyonu kredisi olma özelliği taşıyor.

Brunei ve Malezya'dan Malayan Banking Berhad da bu kredi ile ilk kez Türk sendikasyon piyasalarına giriş yaptı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir