Turkcell'den elektrik ve su sayaçlarını okuyan ”SIM kart”

Turkcell'in elektrik ve su sayaçlarına taktığı SIM kartlar, her iki sayacı da aynı anda uzaktan okuyarak maliyetten ve zamandan büyük tasarruf sağlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell'in, Antalya'daki rezidans ve turizm merkezi Goldcity'deki elektrik ve su sayaçlarına taktığı SIM kartlar sayesinde, her iki sayacı aynı anda uzaktan okuyarak maliyetten ve zamandan büyük tasarruf sağladığı bildirildi.

Turkcell'den yapılan yazılı açıklamada, Goldcity'nin elektrik ve su kalemlerinde yılda 200 bin liralık tasarruf sağlaması beklenen projenin aynı zamanda organize sanayi bölgesi dışındaki ilk özel tesis telemetri çözümü olma özelliği taşıdığı belirtildi.

 Turkcell'in, Antalya'daki rezidans ve turizm merkezi Goldcity'deki elektrik ve su sayaçlarına taktığı SIM kartlar sayesinde, her iki sayacı aynı anda uzaktan okuyarak maliyetten ve zamandan büyük tasarruf sağladığı dile getirilen açıklamada, 2 bin 500 sıcak-soğuk su ve elektrik sayacını kapsayan projede Turkcell 500 data hattı ile sayaçları uzaktan okuyabildiğini, bu sayede açma-kapama işlemleri uzaktan yapıldığı, tesisten check-out yapan müşterilere anında fatura kesilebildiği  ve ardından bilgilendirmeler anında SMS veya e-posta ile yapılabildiği kaydedildi.

Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Turkcell Kurumsal Çözümler Bölüm Başkanı Pelin Şeker, Bu sistem ile sayaç okuma sürelerinin kısaldığına ve sayaç okuma maliyetlerinin ciddi anlamda düştüğüne dikkati çekti.

Şeker, "Turkcell'in sunduğu telemetri çözümlerinin fazla elektrik kullanımı ve su tüketimini önlemesinin yanı sıra müşteriler için de getirileri var. Kullanıcılar tüketimlerini internetten öğrenebilme, raporlama yapma ve dünyanın her yerinde enerji tüketim bilgilerine ulaşma imkânına sahip oluyor. Turkcell"in kurumlar için geliştirdiği çözümler, tasarruf ve verimliliği beraberinde getiriyor, ülke ekonomisine de katkıda bulunuyor" ifadelerini kullandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir