Turkcell 'akıllı'da yola T20 ile devam edecek

Şirket, Android işletim özelliklerine sahip Turkcell markalı akıllı telefon T20'yi pazara sürecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, kendi markalarını taşıyan ilk telefon olan T10'un 6 ay içinde 110 binlik satış rakamına ulaştığını belirterek, "T20, mobil internet ve akıllı telefon deneyimini çok daha üst seviyelere taşıyan bir telefon"dedi.

Ciliv, Turkcell T20'nin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, T20'nin halihazırda piyasadaki telefonlardan daha fazla fonksiyona sahip olduğuna işaret ederek, bu telefonun, 3G ile kapısı aralanan mobil internet ve mobil uygulamaların tabana yayılmasında rol oynayacağını söyledi.

Turkcell markasını taşıyan ilk telefon olan T10'un 6 ayda 110 binlik satış rakamına ulaştığını belirten Ciliv, T10'un aynı zamanda en çok satılan Android işletim sistemine sahip telefon olduğunu ve en fazla mobil internet kullanılan telefon sıralamasında iPhone'un ardından ikinci sırada yer aldığını kaydetti.

Akıllı telefonlarda donanımın öneminin giderek azaldığını ve T20'nin en önemli katma değerinin uygulamalarından kaynaklandığını ifade eden Ciliv, "Bugün müşterilerimize sunduğumuz Turkcell T20, mobil internet ve akıllı telefon deneyimini çok daha üst seviyelere taşıyan bir telefon"dedi.

Ciliv, bir soru üzerine T20'nin Android işletim sistemi üzerinde çalıştığını ancak piyasadaki diğer alternatifleri de yakından takip ettiklerini ve ileride platformlarını, pazar payı büyük işletim sistemlerine taşıyabileceklerini söyledi.

Hassas dokunmatik ekran

Süreyya Ciliv'in, T20'nin özelliklerine ilişkin verdiği bilgilere göre, Android 2.3.3 işletim sistemiyle gelen Turkcell T20, dahili yakın alan iletişim (NFC) özelliğine sahip bulunuyor. Böylece telefon, mobil cüzdan görevi de görüyor.

Huawei işbirliği ile üretilen Turkcell T20, 3G HSDPA (7.2 Mbps) şebekeleri için destek, 3,5 inç boyutunda 320×480 (HVGA) çözünürlüklü hassas dokunmatik ekran, 5 megapiksel kamera, MP3 çalar, Push e-posta özelliği, GPS, Wi-Fi, Pusula ve 4 gigabayt MicroSD harici hafıza gibi özelliklere sahip bulunuyor.

Turkcell T20, 24 ay 250 megabayt internet dahil ayda 29 lira ya da mevcut tarifesine kontrat yapmayı tercih edenler için 24 ay boyunca 19,9 lira karşılığında satılırken, kontratsız seçeneği tercih edenler 419 liraya, 3 ay her ay her yöne 100 dakika ve 100 megabayt internet ile birlikte T20'ye sahip olabiliyor.

Turkcell uygulamaları yüklü

Turkcell Ürün ve Servis Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar da, T20'nin uygulamaları hakkında bilgileri paylaştı.

Buna göre, T20'de Turkcell MobilTV, gncPlay, Turkcell Seyahat, Turkcell Pusula gibi 30 uygulama ön yüklü olarak geliyor.

Dahili NFC desteği de bulunan Turkcell T20, Turkcell Cep-T Cüzdan uygulaması ile kullanıcılara temassız ödeme yapmanın yanı sıra telefonlarını kimlik kartı, bilet, köprü ve otoyollardan geçiş kartı olarak kullanma imkanı sunuyor.

CepKumanda uygulaması ile DLNA desteği olan cihazlar yönetilebiliyor; herhangi bir kablo bağlantısı kurmadan cep telefonunda yer alan videolar, müzikler ve resimler televizyona taşınabiliyor.

Güvenlik konusunda ise T20'de ön yüklü ve ücretsiz sunulan CebeBağlan uygulaması ile cep telefonuna mesaj göndermek, kaybolan telefonun yerini haritadan bulmak, çalınan telefonu kilitlemek ya da alarm çaldırmak gibi uzaktan yönetim işlemleri web arayüzünden yapılabiliyor.

Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Bayrakdar, Huawei tarafından üretilen telefonun arayüz ve uygulamalarının Turkcell Teknoloji ve 26 iş ortağı şirketle birlikte geliştirildiğini kaydetti.

Bir soru üzerine halihazırda sadece müzik dinlenebilen fizy.com'un önümüzdeki dönemde yeni özellikler de kazanabileceğini söyleyen Bayrakdar, Turkcell abonelerinin buradan müzik de indirmesinin mümkün olacağını belirtti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir