Türk Telekom'dan yeni veri merkezi

İstanbul'da faaliyete geçen yeni veri merkezi ile birlikte toplamda 80 Gbps uplink kapasitesine ve 3 bin metrekarelik faaliyet alanına ulaşıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Türk Telekom, sunucu barındırma, sunucu kiralama gibi standart veri merkezi hizmetlerinin yanı sıra yeni nesil bulut teknolojilerine dayalı servislerin sunulacağı veri merkezini İstanbul Gayrettepe'de açtı.
Türk Telekom'un yazılı açıklamasına göre, güvenliğin ve erişilebilirliğin "en üst düzeyde" kurulduğu Türk Telekom Veri Merkezi'nde (TTVM) şirketlere ve kamu kurumlarına sunucu, depolama alanı ve çeşitli yazılım hizmetleri sunularak, maliyet kalemleri özelinde önemli ölçüde tasarruf etme olanağı sağlanıyor.
İstanbul'da hizmet vermeye başlayan TTVM, Türkiye'nin ilk Tier III tasarım sertifikasına sahip veri merkezi. Tier III, Uptime Instute tarafından veri merkezlerinin altyapı ve hizmet sürekliliğini tescil eden uluslararası bir sertifikasyon.
Bu sertifikasyonla birlikte yeni veri merkezi, diğer veri merkezlerinden farklı olarak, "sıfır hata toleransı, yüzde 99,982'lik öngörülen ayakta kalma (uptime) oranı", "yedeklenmiş altyapı bileşenleri ve dağıtım yolları". "sunucu sistemlerinde çift güç kaynağı", "bakım çalışmaları için yedek bileşenler ve dağıtım yolları" özelliklerini taşıyor.
Veri merkezi hizmetlerini 2005 yılından itibaren Ankara'da sunmaya başlayan Türk Telekom, İstanbul'da faaliyete geçen yeni veri merkezi ile birlikte toplamda 80 Gbps uplink kapasitesine ve 3 bin metrekarelik faaliyet alanına ulaştı. İki merkezde de tüm işletmelerinin ihtiyaçlarına göre ölçeklendirilebilen hizmetler sunuluyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir