Türk akademisyen CERN Kullanıcıları Danışma Kurulunda

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) üyesi Doç. Dr. Demirköz, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) Kullanıcıları Danışma Kuruluna (ACCU) seçildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TÜBA'dan yapılan yazılı açıklamada, ODTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyesi ve TÜBİTAK Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Bilge Demirköz'ün, Orta Doğu ülkeleri ile kullanıcılarını temsilen CERN Kullanıcıları Danışma Kuruluna (ACCU) seçildiği bildirildi.

ABD'deki Massachusetts Institute of Technology'de fizik, matematik, müzik bölümlerinden tam burslu mezun olan Doç. Dr. Demirköz'ün Oxford Üniversitesi'nde fizik doktorası yaptığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Doç. Dr. Demirköz, aynı zamanda CERN'deki Atlas Projesi'nde çalışmaya başladı. Demirköz, 2004 yılında Atina Olimpiyatları meşalesini taşıdı. 2011 yılında fiziğe ve bilim iletişimine katkılarından dolayı TED (Technology Entertainment Design) tarafından TED Fellow, WEF (World Economic Forum) İstanbul Merkezi tarafından Global Shapers seçilen Demirköz, 2012 yılında JCI Türkiye tarafından Ten Young Outstanding Persons (TOYP) ödülünü aldı. Birçok ulusal ve uluslararası kuruluş tarafından ödüle layık görülen Demirköz, 2 yıl NASA'da çalıştı"

Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi

Dünyanın en büyük parçacık fiziği araştırma laboratuvarı olan CERN, üye ülkelerin kendi bütçeleriyle gerçekleştiremeyecekleri araştırmaları ortak yürütmek amacıyla kuruldu.

İsviçre ve Fransa sınırında yer alan CERN'de, 103 ülkeden yaklaşık 9 bin bilim adamı araştırma yapıyor.

CERN Kullanıcıları Danışma Kurulu, yılda 4 kez toplanarak CERN'in Genel Direktörüne, araştırma faaliyetlerinin daha rahat işlemesi için atılabilecek pratik adımlar ile içsel idari düzenlemeler konusunda danışmanlık ediyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir