TOKİ'den 74 yeni hastane

TOKİ, Sağlık Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında 74 yeni hastanenin yapımını daha üstlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Sağlık Bakanlığı ile imzaladığı protokol kapsamında 74 yine hastanenin yapımını üstlendi. Bu kapsamda, Ocak-Temmuz döneminde, 12 hastanenin inşaatını başlatan idare, 19 hastanenin ihalesini tamamladı.

TOKİ'den yapılan açıklamaya göre, son 8 yılda sağlık sistemine 129 hastane ile 89 sağlık ocağı kazandıran idare, halen 74 hastanenin yapımı üzerinde çalışıyor. Bu yılın ilk 7 ayında 12 hastanenin yapımını başlatan TOKİ, 19 hastanenin ihalesini sonuçlandırarak inşaat aşamasına getirdi. Halen 14 hastanenin ihale süreci devam ediyor, 12 hastane için de ihale tarihi belirlendi. Daha önce ihalesi yapılıp uygun teklif olmadığı için ihaleleri iptal edilen 17 hastanenin yapımı ise 2 ay içinde yeniden ihale edilecek.

İnşaatların tamamlanması ile sağlık sistemine 9 bin 640 yeni yatak kazandırılacağı bildirilen açıklamada, "böylece vatandaşların sağlık sorunları nedeniyle il il gezmezine neden kalmayacağı"  belirtildi.

TOKİ'nin ihale ettiği veya inşaatı süren hastaneler arasında, 750 yataklı Hatay-Merkez devlet hastanesi, 600 yataklı İstanbul-Sultangazi devlet hastanesi, 600 yataklı Sivas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 400'er yataklı Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi ile İzmir-Karşıyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi bulunuyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir