THY, Çin'e haftada 21 uçuş yapacak

Çin'in Ankara Büyükelçisi, "Türkiye ile Çin arasında turizmin gelişmesi uçuşlar haftada 14'ten 21'e çıkacak" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

SAFRANBOLU - Çin'in Ankara Büyükelçisi Gong Şiaocıng, "Türkiye ile Çin arasında turizmin gelişmesi için Türk Hava Yolları ile uçuşlar haftada 14'ten 21'e çıkacak" dedi.

Gong, Karabük'ün tarihi konaklarıyla ünlü Safranbolu ilçesindeki gezisi sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, iki ülke arasında turizmin hareketliliğinin yeni başladığını, ortak çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

Çin'den Türkiye'ye gelen turist saysısının artırılmasına yönelik işbirliğinde bulunduklarını anlatan Gong, şöyle konuştu:

"Bu bir süreç. Her iki ülke tarafında da önemli bir çaba var. Nisan ayında iki ülkenin hükümetleri bu konuda anlaşma imzaladı. Türkiye ile Çin arasında turizmin gelişmesi için Türk Hava Yolları ile uçuşlar haftada 14'ten 21'e çıkacak. Bu sayede daha çok turist hareketliliği yaşanacak. Türk turistik tesisleri Çince konuşabilen rehber ve Çin lokantalarına yer vermelidir. Çin'den Avrupa ve Asya'ya uçuşlar uygun, ancak Türkiye'ye biraz pahalı. Bu durumu da iki ülke yetkilileri düzeltmelidir."

Büyükelçi Gong, ilçenin tarihi ve turistik alanlarını gezdi, Hıdırlık Seyir Terası'ndan tarihi konakların fotoğraflarını çekti.

Bu konularda ilginizi çekebilir