THY, Airbus'tan A330-200 alacak

Uçak, Temmuz 2011'de teslim alınacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Hava Yolları (THY),  Airbus firmasından bir adet  A330-200 alacak.

THY'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, "Ortaklığımız Yönetim Kurulu'nca Airbus firmasından bir adet A330-200 uçağının Temmuz 2011'de teslim alınmak üzere satın alınmasına karar verilmiştir" denildi.

Kotil: Dünya çapında bir marka haline geldik

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, bir yatırım firmasının düzenlediği toplantıya katılmak üzere geldiği Beyrut'ta, soruları yanıtladı. Kotil, Beyrut'un THY tarafından çok önemsenen bir yer olduğunu, şu anda günde iki kez buraya sefer düzenlediklerini ve bu sayıyı günde üçe çıkarmak için çalışmalar yaptıklarını anlattı. Kotil, şu bilgiyi verdi:

"2008 yılında haftada dört sefer yapıyorduk. 2009'da bunu artırmak istedik. Günde iki sefere kadar getirdik. Bu açıdan güvendiğimiz bir pazar oldu. Güvenimizi boşa çıkarmadı. Şu anda günde üç sefer istiyor. İnşallah bu uçaklarımızın gelişleriyle ilişkili bu. Her ne kadar bu yıl yüzde 29 koltuk kilometre ve yüzde 25 yolcuda büyümüş olsak bile, bunlar hiçbir zaman yetmiyor. Daha fazlasını istiyoruz" dedi.

Kotil, Beyrut'ta yatırımcılarla yaptığı görüşmelerde, THY hissedarı olan ya da olma potansiyeli bulunan firmaların temsilcileriyle bir araya geldiğini, bu toplantıların şirketlerin kendini anlatması açısından fırsat doğurduğunu anlattı.

THY Genel Müdürü Kotil, genel olarak yılda 10 kez farklı ülkelerde düzenlenen söz konusu toplantılarda yatırımcılarla yüz yüze görüşmeler yaptığını belirterek, "THY'nin dünya çapında bir marka haline geldiğini görüyorlar ve takdir ediyorlar. Son birkaç yılda en iyi kar elde eden havayollarından bir tanesiyiz. Onlar da bunu görüyor. Kalite çıkışımızı çok takdir ediyorlar" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir
THY